Categorii
Intrebari de la cititori

Mucegai pe peretii exteriori ai casei, aer uscat, cum scap?

Buna seara! Locuiesc intr-o casa cu 3 camere la curte. Pe timpul iernii apare mucegai pe peretii exteriori. Am cumparat in dormitoare dezumidificatoare mai mici, iar in living un dezumidificator mai mare.


In timp ce merge centrala aerul din camera se simte foarte uscat. Trebuie sa cumpar si umidificator sau sa inlocuiesc dezumidificatorul cu umidificator? Ce e de facut? Multumesc anticipat.

Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Mucegai pe peretii exteriori ai casei, aer uscat, cum scap?

3 răspunsuri la “Mucegai pe peretii exteriori ai casei, aer uscat, cum scap?”

In primul rand trebuie identificata sursa apei care se infiltreaza in pereti. Probabil nu este efectuat drenaj exterior si apa ajunge la temelia casei de unde urca in zidarie. In acest caz se face un drenaj. Cautati pe google „french drain” si aveti o solutie ieftina si eficienta.
In legatura cu umiditatea din camere vedeti ca dezumidificatorul ar trebui sa aiba o valoare minima si maxima a umiditatii in care el va functiona automat. Incercati sa reglati aceste valori. Eu am un „Trotec TTK30E” si are aceste temperaturi reglabile. Umiditatea optima este in jurul valorii de 40%.

Buna ziua
1. Din moment ce a apărut mucegaiul pe pereti, aerul nu este uscat!
2. Totuși, puteți afla umiditatea aerului din camera cu ajutorul unui higrometru!
3. Dezumicatoarele sunt dintr-alea cu ventilator? Căci dintr-alea aveți nevoie!

Trebuie vazut, in primul rand, sursa umezelii, poate se infiltreaza de undeva sau poate ca este casa noua si nu s-a facut uscarea completa si atunci trebuie foarte bine ventilata. Daca insa mucegaiul continua sa apara, atunci ar trebui sa luati in calcul retencuirea peretilor cu tencuiala speciala, antiigrasie. La mine a functionat bine asa. Am luat, MAI tencuiala antiigrasie la casa de la tara unde tot asa era vesnic un miros de mucegai si umiditate si de atunci nu am mai avut probleme

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *