Categorii
Intrebari de la cititori

Se poate construi garaj din caramida lipit de casa anvelopata?

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Doresc sa construiesc un garaj din caramida aproximativ 24 mp lipit de o casa deja terminata si anvelopata cu polistiren de 10 cm. Care este cea mai buna modalitate de a construi acel perete care vine lipit de casa sau daca este necesar acel perete? Multumesc anticipat.


Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Se poate construi garaj din caramida lipit de casa anvelopata?

6 răspunsuri la “Se poate construi garaj din caramida lipit de casa anvelopata?”

Mă puteți ajuta sa înțeleg cum trebuie construit acel perete alipit? Este necesar sa dau polistiren jos de pe casa pe acea zona sau pot ridica perete peste el? Mulțumesc anticipat.

@Robert, din cate am inteles eu ce iti doresti, eu nu as mai construi un alt perete. Peretele casei ar fi de ajuns.
Am locuit la o casa cu garaj lipit si peretele casei era perete comun cu cel al garajului.
E adevarat insa, ca nu era anvelopata casa cu polistiren, insa nu vad acest lucru sa fie o problema

Nu am studii sau experienta in constructiii insa am vazut ca se poate intampla ca acolo unde nu exista continuitate de fundatie sa apara probleme, sa se distanteze zidurile sau chiar sa se crape. Este posibil sa existe o presiune asupra unuia dintre pereti si in cativa ani sa apara fisuri, crapaturi. Cel mai bine e sa ceri parerea unui inginer constructor, cred ca e important sa existe o fundatie comuna sau ceva parghii de sustinere comune intre cele doua corpuri – casa/garaj.

Da, dar ar fi bine ca garajul sa nu se sprijine in nici un fel pe peretele casei, sa aiba proprii stalpi de sustinere, doar ca nu mai construiti perete langa cel al casei. Fundatia sa aiba fier care intra si in fundatia casei. Mai problema este cu lipirea acoperisului garajului de peretele casei, pot exista diverse solutii, adeziv si decorativa, membrana Sicka, jgheab propriu, etc.

Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Intra-adevar era bine sa existe o continuitate a fundatiei cu garajul dar pentru ca nu a fost conceput de la bun inceput aceasta nu exista. Ancorarea fundatiei garajului de fundatia casei de asemenea mi se pare ceva mai complicat de efectuat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *