Categorii
Obiecte de Mobilier

Cuier de haine minimalist si compact pentru holurile mici

Dulapurile, cuierele sau suporturile de umerase sunt absolut necesare in hol, indiferent de dimensiunea acestuia. Ce-i drept, cu cat holul este mai mic, cu atat mai compacte trebuie sa fie si piesele de mobilier din dotarea lui – ca sa ocupe cat mai putin loc. In locul unui dulap cu usi se poate apela la un cuier de tip pom sau se poate gasi o solutie care sa ocupe si mai putin loc.


Problema spatiului din holurile mici este una des intalnita in multe tari din lume. Ba chiar in multe dintre cele mai populare metropole ale globului – cum este si orasul Paris, de pilda – in apartamentele din centrul acestora, problema spatiului este mai prezenta decat in blocurile vechi din tara noastra. Asa ca nu e de mirare ca cele mai multe solutii ale acestei probleme au luat nastere tot in occident.

Cuierul inteligent creat in Belgia

Daca esti in cautarea unui cuier compact pentru mobilarea unui hol de mici dimensiuni, arunca o privire pe conceptul Piano, creat de o echipa de designeri belgieni specializati in mobilierul minimalist, usor de manevrat, din materiale de calitate si care ocupa putin loc, ideale pentru amenajarea spatiilor mici si nu numai.

2-utilizare-cuier-haine-compact-montare-perete

Este vorba despre un concept cat se poate de simplu: cuierul este compus dintr-o serie de stinghii verticale din lemn, o parte dintre acestea fiind mobile sau rabatabile. Elementele mobile din structura de lemn a cuierului Piano – dispuse pe 4 niveluri de inaltime diferite – pot fi inchise sau deschise in functie de necesitati. Atunci cand toate elementele sunt inchise cuierul capata aspectul unui panou din lemn, recapatandu-si silueta supla.

Te invit sa citesti si: Cum amenajezi un hol mic de apartament – idei decorative.

Detalii despre dimensiuni, culori si pret

Cuierul compact Piano creat de belgienii de la Per/Use este disponibil in doua dimensiuni diferite (o varianta de 81 cm latime si 147 cm inaltime, cu 48 de elemente mobile sau carlige de agatat si una de 39 cm latime si 147 cm inaltime, cu doar 20 elemente rabatabile) si in 5 variante cromatice, astfel ca poate fi integrat lejer in orice hol mic si ingust. Cred ca aceasta compacta piesa de mobilier isi poate gasi loc nu doar pe holurile apartamentelor si garsonierelor, ci si in alte spatii, putand fi utilizat si pentru organizarea bailor, dressingurilor, bucatariilor sau chiar a birourilor, vestiarelor sau magazinelor, cafenelelor si altor spatii publice. Agatatorile din lemn din structura cuierului pot fi utile si pentru organizarea perechilor de pantofi, a prosoapelor, a gentilor si altor obiecte din casa.

Vezi si: Ponturi pentru ogranizarea holului de la intrarea in casa.

3-PerUse-cuier-minimalist-Piano

Totul ar fi fost perfect daca si pretul ar fi fost pe masura designului, adica unul compact si minimalist. Intrucat belgienii de la Per/Use nu-si vand creatiile in magazine proprii, ci prin intermediul diverselor showroom-uri de mobila de lux din Europa si SUA, nu am reusit sa aflam pretul de pornire al unui cuier Piano, ci doar pe cel final, dintr-un showroom olandez, unde un exemplar in varianta mare costa nici mai mult, nici mai putin de 1225 EUR.

Citeste si: Modele si idei de amenajare a unui hol mic.

Sursa foto: peruse.be

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *