Categorii
Intrebari de la cititori

Ferestre intrerupte de stalpi, cum montez perdelele?

Buna ziua. Ma scuzati de deranj. Am vazut ca ati mai sfatuit si pe altii cu privire la alegerea si montarea perdelelor. La mine e un pic mai complicat. Casa am cumparat-o construita gata mai de mult, pe gustul vechilor proprietari. Asa ca am intampinat mari probleme la a monta perdele si draperia chiar în living, care e foarte mare, cu geamuri mari pana jos:


Geamurile sunt pe 2 pereti (nu opusi). Problema e ca pe fiecare din cei 2 pereti sunt cate 2 ferestre intrerupte de stalp de 28 cm latime si in plus, ca sa fie si mai complicat, pe stalp, in partea superioara e montata si cate o aplica. Aveti vreo idee cum as putea rezolva aceasta problema? Vechii proprietari aveau jaluzele verticale prinse pe sina in tavan pentru fiecare geam. Horror pentru un living. Problema e cu stalpii, ca sunt prea ingusti, plus aplicele.

Va trimit mai jos poze. Pozele in care la un geam e ridicata un pic jaluzeaua sunt cu peretele pe care e si usa (chiar ochiul de geam cu jaluzeaua ridicata). Cu multa consideratie.

Intrebare de la Narcis, pe adresa redactiei: Ferestre intrerupte de stalpi, cum montez perdelele?

3 răspunsuri la “Ferestre intrerupte de stalpi, cum montez perdelele?”

Buna, Narcis!

Sper sa va pot veni si voua in ajutor 🙂

Eu as alege sa montez cate o galerie pentru fiecare doua ferestre, adica fiecare galerie sa traverseze ferestrele pe deasupra stalpilor (sub grinda) si sa accesorizez apoi fiecare fereastra cu cate un set de draperii (si cate o perdea, daca doriti). As tine draperiile deschise, in lateralele geamurilor si astfel stalpii vor fi incadrati de draperii de ambele parti si vor fi mai putin deranjanti.

Sincera sa fiu, as elimina aplicele, as astupa gaurile de sub ele si as cauta alta solutie de iluminare a livingului. Insa intuiesc ca, din pozitia pe care o au, aplicele oricum nu fac mare lucru, doar arata anapoda 🙂

Bună ziua,
După cât se vede în poze cred că aveți nevoie mai mult de o persoana specializata în dizain interior și nu numai de montat perdele și draperii. Nu va faceți griji, nu fac reclama nimănui, dar nu se vede a fi o casă de familie, când o vezi sa zici vreau și eu asa ceva.

Salut. Pare ca poza 2, cea in care este o bicicleta de fitness este mai recenta si s-a eliminat acea grinda, dupa mijlocul tavanului. La aplica dintre ferestre trebuie renuntat, nu are nici o legatura.
In cazul de fata as opta pentru o galerie, prinsa in 3 console (2 la capete si una la mijloc, unde este aplica. pentru fiecare fereastra as opta pentru 2 foi de draperie, astfel ca ai avea 4 foi de draperie, in total. La fel si in cazul perdelelor.
Daca grinda dupa mijlocul tavanului exista in continuare, atunci as opta pentru 2 galerii, una pentru fiecare fereastra, cum a fost mentionat mai sus. Eu am acasa tot o camera cu doua ferestre una langa cealalta si am rezolvat in felul aceasta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *