Categorii
Intrebari de la cititori

Izolatie pe interior la tavane – se face condens?

Buna ziua. Daca izolez tavanele pe interior cu polistiren se va face condens? Sau sa folosesc vata. Oare e mai bine sa izolez tavanul deasupra, in pod? Cum e mai corect? Astept pareri. Multumesc.


Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Izolatie pe interior la tavane – se face condens?

4 răspunsuri la “Izolatie pe interior la tavane – se face condens?”

Salut, Robert. Asa stiu si eu, ca izolatia cu polistiren la tavane, pe interior, va duce la formarea condensului.
Insa stiu si cazuri care au facut astfel izolatia si nu au avut probleme cu umezeala.
Eu am izolat in pod cu vata minerala

Daca ai posibilitate sa pui in pod pune acolo cu orice, vata, polistiren, etc. La maica-mea a lucrat o echipa acum.. 14 ani au pus 5 cm pe interior si nu au fost probleme, dar casa este din paianta si umezeala se poate evapora in pod foarte usor.
Depinde mult si de temperaturile din zona in care stai. Daca ai iarna sub 0 mereu este bine deasupra placii, dar cum tendinta este de incalzire.. voi stiti mai bine ce aveti nevoie.
Avantajul cand pui in pod este ca nu ai nevoie de finisaj extraordinar de frumos cum ar fi pe tavan, de unde si costuri mai reduse (le faceti voi)

Eu locuiesc in casa de cca 10 ani si nu am un punct de condens nici pe tavan, ferestre, baie sau alta parte si am construit casa astfel
– tamplarie f buna de la veka
– in fiecare camera am intrari de ventilatie aer reglabile si iesire aer in baie si bucatarie
– casa izolata la exterior cu polistiren de 15 cm
– incalzire cu calorifere tip panou radiant de la kermi
– tavanul vazut de la interior spre pod: placa rigips, folie anticondens (bariera de vapori), 5 cm vata de sticla, grinzi de lemn groase de 20 cm izolate intre ele cu vata sticla, placa osb 8cm
Indiferent cati vapori sunt la dus sau in bucatarie nu am nicaieri condens iar caldura in locuinta este de calitate (placuta-diferenta de temperatura de la nivelul picioarelor si nivelul capului fiind minima) fara senzatia de gat uscat din cauza aerului sec lipsit de umiditate

In cazul unei izolatii cu o grosime suficienta, montata la interior, temperatura la suprafata de separatie izolatie – perete este mai mica sau egala cu temperatura de roua si atunci sigur se va forma condens indiferent de tipul de izolatie (vata, polistiren etc.). Pentru a evita fenomenul (principalul motiv) izolatia se monteaza pe fata rece a peretelui, in felul acesta temperatura de roua va fi in interiorul izolatiei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *