Categorii
Intrebari de la cititori

Locuiesc la bloc, intr-o camera e miros de mucegai

Va salut cu respect. Am si eu urmatoarea situatie. Locuiesc la bloc si de ceva timp (circa 2 luni) intr-una din camere a inceput sa apara un usor miros de mucegai dar care devine din ce in ce mai evident, odata cu trecerea zilelor. Tin sa precizez ca peste pereti este aplicat rigips (inclusiv tavan) si in spatele lor ceva vata daca-mi amintesc eu bine.


Exteriorul este termoizolat de circa 10 ani si unul din pereti (cel cu casa scarii) este termoizolat de mine (in exterior – pe casa scarii) in urma cu 2 ani, atunci cand am renovat tot apartamentul. Vecinii mei (cei care sunt perete in perete cu camera cu probleme) au in casa un miros foarte, dar foarte puternic de mucegai si asta de cativa ani. Sa aiba vreo legatura cu ei?!

Umiditatea in camera nu este foarte mare. Oscileaza undeva intre 40 si maxim 68%, media fiind undeva de 55% in marea majoritate a timpului. De aerisit, se aeriseste zilnic, atat dimineata cat si seara dar totusi mirosul de mucegai isi face simtit prezenta. Am incercat sa identific sursa dar fara niciun succes. Credeti ca poate fi in spatele rigipsului? Ce ma sfatuiti? Gandul ca s-ar putea afla in spatele rigipsului ma ingrozeste. Am renovat in urma cu 2 ani. In asteptarea unor raspunsuri / idei / solutii, multumesc anticipat.

Intrebare de la Robert, pe adresa redactiei: Locuiesc la bloc, intr-o camera e miros de mucegai.

2 răspunsuri la “Locuiesc la bloc, intr-o camera e miros de mucegai”

Intai trebuie eliminata cauza mucegaiului si dupa tratat efectele. Nu ati precizat dar banuiesc ca sunteti la ultimul etaj. Identificati pe unde se infiltreaza apa.. poate fi izolatia de pe bloc, o teava defecta, o scurgere sparta, etc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *