Categorii
Intrebari de la cititori

Peretii camerelor din casa – uzi pana la inaltimea de 1.5 m

Am si eu o problema grava. Am o casa din caramida cu fundatia din piatra. A fost facut un put la o distanta de aproximativ 400 m fata de casa, pe o suprafata mai inalta. Apa a fost trecuta prin statia de tratare si fiind prea multa, supraplinul a fost lasat sa curga aiurea. La o distanta de 6 metri de spatele casei, pe un sant dalat al drumului, curge apa din supraplinul de la put. Peretii camerelor din toata casa sunt uzi pana la o inaltime de 1.5 m.


Intrebare de la Rodica, pe adresa redactiei: Peretii camerelor din casa – uzi pana la inaltimea de 1.5 m

2 răspunsuri la “Peretii camerelor din casa – uzi pana la inaltimea de 1.5 m”

Din punctul meu de vedere a unui neprofesionist, asupra casei nu se poate interveni sub nici un fel. Totusi din cate stiu, cel ce construieste o casa este obligat sa hidroizoleze elevatia pentru a impiedica infiltrarea apei in pereti prin fenomenul de capilaritate. Am mai vazut ca metoda de extragerea apei din pereti introducerea unor electrozi in pereti (un fel de electroliza) dar fara mari rezultate.
Singura varianta corecta este de a interveni asupra scurgerii apei prin impiedicarea infiltrarii acesteia in pamant: canal betonat hidroizolat sau teava suficient de larga. Daca infiltratiile sunt asa de mari ganditi-va ca la un moment pot avea loc cedari ale rezistentei terenului cu consecinte dezastroase asupra casei

Trebuie sa eliminati posibilitatea infiltrarii apei in terenul de sub constructia Dvs. Adica sa hidroizolati peretii canalului si sa turnati un trotuar de beton lat de minim 80 cm, cu panta de scurgere spre exterior in jurul casei dupa ce in prealabil ati sapat in jurul casei pina la cota talpii fundatiei si ati aplicat o hidroizolatie verticala de calitate.
Fenomenul capilaritatii este greu de contracarat, la fel si mucegaiul dupa ce s-a format. Exista mai multe variante de a interveni dar numai dupa ce realizati lucrarile pe care vi le-am spus.
inginer constructor
Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *