Categorii
Intrebari de la cititori

Tencuiala pereti si apoi sape beton sau invers?

Ce ar trebui sa faca mesterii prima data? Tencuiala peretilor sau sa toarne sapele de beton? Care sunt pasii corecti? Casa este in renovare, au scos sapele vechi si au dat tencuiala veche jos.


Intrebare de la Aurel, pe adresa redactiei: Tencuiala pereti si apoi sape beton sau invers?

5 răspunsuri la “Tencuiala pereti si apoi sape beton sau invers?”

Buna ziua
Se toarna sapa de egalizare ( care poate sa ajunga si la 15 cm – in functie de cat de denivelata e podeaua / pardoseala ) , se lasa sa faca priza, dupa care se tencuiesc peretii ( recomandat sa se dea 2 maini de tencuiala, sa nu se puna un strat prea gros din prima mana – am vazut tencuiala de 10-12 cm la pereti care jurai ca sunt facuti la nimereala ) si la final se toarna sapa autonivelanta care trebuie sa fie de maxim 2 cm. Si din acest moment se lasa totul minim 30 zile ca sa faca priza cum trebuie. Dupa cele 30 zile se poate trece la gletuit si vopsit peretii, respectiv la pus parchetul sau linoleum ( dupa buget ). Succes!

Tencuiala si apoi sapa. Inainte de turnarea sapei se vor proteja peretii cu folie lata de 10-15 cm (in functie de grosimea sapei) pe tot conturul camerelor, la muchiile podea / perete.
inginer constructor Autorizat RTE si Diriginte Santier
Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *