Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri autorizatie construire + utilitati casa Ilfov

Buna ziua! As dori sa stiu cat costa o autorizatie de construire si racordurile la utilitati pentru o casa in Dragomiresti Deal, judetul Ilfov. Multumesc!


Intrebare de la Il, pe adresa redactiei: Costuri autorizatie construire + utilitati casa Ilfov.

Un răspuns la “Costuri autorizatie construire + utilitati casa Ilfov”

Autorizatia de Construire se obtine in 2 pasi:
Pasul 1. Se intocmeste Documentatia pentru CERTIFICATUL de URBANISM si se depune la Serviciul Disciplina in Constructii al Primariei de care apartine terenul.O data cu eliberarea CERTIFICATULUI de URBANISM se specifica AVIZELE necesare pentru eliberarea Autorizatiei de Construire.
Pasul 2. Se intocmeste PROIECTUL DTAC si PROIECTUL DDE si se depun impreuna cu Avizele solicitate obtinute in prealabil la acelasi serviciu al Primariei pentru eliberarea AUTORIZATIEI de CONSTRUIRE.
Pentru toate „miscarile” pe care le faceti se percep taxe diferite in functie de Primaria de care apartine terenul.
Proiectarea va costa cu un Proiectant Autorizat(Structura,Instalatii,Arhitectura) circa 15-18 Eur./mp,negociabil.Studiul geotehnic al terenului de fundare va costa circa 250-300 Eur.Taxele pentru Avize se ridica in medie la circa 2000 de Euro.Taxa obligatorie de platit la ISC(Inspectoratul de Stat in Constructii) este de 0,7% din valoarea declarata de catre Proiectantul Autorizat(Exista la toate Primariile Grile de calcul-Estimare cost constructii pentru evaluarea taxelor)
Inarmati-va cu rabdare,bani si tutun…

inginer constructor

Autorizat Diriginte Santier si RTE(Responsabil Tehnic Executie)
Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *