Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei pentru indragostitii de amenajari cu piatra naturala

Unele materiale sau finisaje, cum este si piatra naturala de pilda, nu se demodeaza niciodata, mai ales atunci cand sunt folosite cu masura si cand ajuta la crearea unor decoruri armonioase si placute vizual. Acest finisaj se poate regasi in egala masura in amenajarile clasice sau vintage, dar si in cele moderne sau ultra minimaliste.


Daca te numeri printre indragostitii de interioarele amenajate si decorate cu piatra naturala si cauti idei de introducere si utilizare a acestui finisaj nobil in amenajarea propriului camin, te invit sa rasfoiesti galeria foto din subsolul articolului de astazi. Vei descoperi o serie de variante si modalitati de folosire a pietrei naturale in amenajarile interioare din care sa te inspiri.

6-perete-accent-piatra-naturala-loc-luat-masa

Incaperi in care piatra naturala arata bine

Am observat ca destul de multi admiratori ai acestui material se intreaba care este cel mai potrivit loc din casa pentru a pune in valoare calitatile pietrei naturale. Nu exista un raspuns corect sau gresit la aceasta intrebare intrucat locul potrivit poate fi in orice incapere a unei locuinte. Putem insa aminti ideile cel mai des utilizate de designeri si de specialistii in amenajari interioare:

Un perete de accent placat cu piatra naturala in holul de intrare in casa. Acesta poate fi ingust, cat o fasie verticala de cel mult 50-70 cm sau chiar in interiorul unei nise. Conditia este ca materialul folosit sa aiba nuanta si textura care sa vina in completarea celorlalte finisaje folosite in amenajarea holului.

Iata si alte idei: Peretele placat cu piatra naturala in amenajarile interioare.

In bucatarie piatra se poate folosi pentru placarea peretelui din zona de luat masa sau a peretelui din zona blatului de lucru. Aici insa e important sa subliniem ca zona finisata cu piatra va trebui sigilata cu cateva straturi succesive de lac special, in acest fel sigilandu-se porii si prevenindu-se patarea si imbacsirea suprafetei.

7-perete-piatra-naturala-bucatarie-moderna-accente-industriale-vintage

Mai multe idei si imagini gasesti aici: exemple de bucatarii finisate cu piatra naturala si aici: Piatra decorativa in finisarea bucatariilor moderne.

In living piatra naturala poate veni in completarea peretelui din spatele canapelei sau a celui destinat aparaturii multimedia (televizor, home cinema etc). Daca ai un living multifunctional, cu mai multe zone de interes, poti scoate in evidenta zona de dining prin finisarea peretelui din dreptul mesei cu un model de piatra la alegere.

Si scara interioara poate beneficia de frumusetea acestui material durabil si frumos: este suficient sa imbraci cu piatra peretele de-a lungul caruia serpuieste scara si casa va capata brusc un cu totul alt aspect. Aceasta idee este potrivita mai ales atunci cand treptele scarii sunt placate cu lemn masiv.

2-piatra-naturala-perete-scara-interioara-decor-stil-eco

In baie piatra naturala poate fi utilizata tot in calitate de finisaj cu caracter de accentuare a unei zone anume: peretele din dreptul lavoarului, cel din dreptul cazii sau din interiorul unei cabine de dus sunt variantele cel mai des intalnite de utilizare a pietrei in amenajarea bailor.

Despre o alternativa mai ieftina am scris aici: Panuri decorative – finisaj ce imita piatra naturala, caramida sau lemnul.

Sursa foto: Pinterest

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *