Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Modele de garduri moderne – combinatii lemn, zidarie, beton, aluminiu

Daca pentru imprejmuirea caselor si curtilor traditionale obisnuim sa alegem garduri din lemn, din fier forjat sau din zidarie, pentru cele moderne sau minimaliste alegerea solutiilor de imprejmuire pare sa fie ceva mai complicata. Insa doar la prima vedere, pentru ca lemnul, zidaria si metalul pot crea compozitii cat se poate de moderne, iar daca intra in joc si betonul sau aluminiul, rezultatele pot fi de-a dreptul spectaculoase.


Adevarul este ca ajungem sa studiem optiunile si modelele de garduri abia atunci cand chiar avem nevoie de solutii eficiente, frumoase si durabile de imprejmuire a proprietatii. Si doar cand realizam ca gardul trebuie sa vina in completarea casei intelegem ca materialele folosite la constructia lui nu trebuie alese la intamplare. E lesne de inteles deci, ca atunci cand optezi pentru o casa moderna si solutia de imprejmuire trebuie sa aiba un design minimalist.

2-panouri-lamele-orizontale-aluminiu-gard-design-modern

Garduri moderne din lemn si beton

Desi folosit in special in constructiile traditionale, lemnul este un material atat de versatil, incat poate fi utilizat cu succes si in constructiile moderne si ultramoderne. Diferenta o face designul. O idee de imprejmuire simpla si de efect a unei proprietati moderne o reprezinta gardurile din beton si lamele din lemn. Combinatia dintre betonul rece si dur si lemnul plin de caldura creeaza solutii de imprejmuire elegante si placute vizual, ideale pentru casele si curtile amenajate in stil modern minimalist. O alternativa durabila la cheresteaua tratata poate fi lemnul plastifiat, un material modern rezistent la expunerea la razele UV, la umiditate, cicluri de inghet si la atacul daunatorilor.

Mai multe informatii despre acest material gasesti aici: Lemnul plastifiat in amenajarile exterioare. Ce inseamna si cum arata.

3-gard-modern-combinatie-zidarie-lamele-aluminiu

Ceva mai aproape de traditional, potrivit pentru cei care nu rezoneaza cu duritatea betonului, poate fi si un model de gard din zidarie cu insertii din lemn. Zidaria poate fi din caramida sau poate fi realizata din blocuri de BCA placate apoi cu piatra naturala, caramida aparenta sau acoperita cu tencuiala speciala de exterior.

Vezi si: Modele de garduri frumoase din lemn pentru curti moderne si rustice.

Combinatii din aluminiu si beton

O solutie cu design puternic minimalist, ideala pentru casele in stil contemporan o reprezinta gardurile confectionate din combinatii de beton si aluminiu sau otel. In mod neasteptat, cele doua materiale, aparent banale si complet neinteresante, pot crea compozitii spectaculoase. Au demonstrat acest lucru multi producatori de solutii de imprejmuire din intreaga lume, insa gardurile ilustrate in imaginile de mai jos sunt produse in Polonia, de catre compania Xcel.

4-idee-gard-modern-beton-lemn-orizontal

Polonezii de la Xcel utilizeaza diverse panouri de aluminiu in combinatie cu structurile solide din beton pentru crearea unor solutii de imprejmuire moderne, durabile, elegante si care asigura intimitatea necesara proprietarilor. Panourile din aluminiu pot avea diverse forme, culori si dimensiuni, insa cele mai populare par a fi modelele lamelare.

Iti recomand sa citesti si: Modele de porti pietonale si duble din care sa te inspiri.

Si pe piata romaneasca au aparut deja destul de multi producatori si importatori de garduri realizate din panouri de aluminiu. Acestea prezinta avantajul ca pot fi personalizate in functie de cerintele fiecarui client, sunt rezistente (nu se deformeaza in timp, nu ruginesc etc) si au o durata de viata mai mare decat lemnul, sunt usor de intretinut si au designul modern potrivit pentru a fi asociat cu fatadele caselor minimaliste. Preturile variaza in functie de design, de grosimea profilelor din aluminiu si desigur in functie de dimensiunea (lungimea si inaltimea) gardului. Pentru a afla informatii cat mai exacte despre pretul acestora, iti recomand sa contactezi mai multi producatori si sa le soliciti cate o oferta personalizata.

Sursa foto: xcel.pl

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *