Categorii
Intrebari de la cititori

Pot cu 15000 euro sa ridic o casa de 70 mp?

Salut. As dori sa ridic o casa micuta la rosu cam de 60, maxim 70 mp ceea ce implica 2 camere ( 9/10 mp) baie aproximativ 4 mp si bucataria sa fie open space cu livingul. Bugetul ar fi undeva la 12-15 k de €, credeti ca e posibil? Gasisem niste oferte la rosu la 150 € / mp cu materiale incluse, totusi credeti ca e posibil? Multumesc.


Intrebare de la Nicu, pe adresa redactiei: Pot cu 15000 euro sa ridic o casa de 70 mp?

14 răspunsuri la “Pot cu 15000 euro sa ridic o casa de 70 mp?”

La rosu ajung, detalii p.vili@yahoo .ro
Trimiteti mesaj sa va pot trimite un proiect

Cu avize și autorizație de construcție avute… teren proprietate… Utilitățile trase… Materiale ieftine… și manopera in regie proprie… da

Daca ai deja avize, autorizatia de construire, apa curent trase si lucrezi in regie proprie (voi cu frati, unchi, prieteni) iesi in acei bani la rosu. altfel nu prea. Costurile cu manopera au crescut de la an la an si materialele la fel.
Ca sa-ti faci o idee pune pe o hartie cum vrei sa arate casa (exterior, interior, asesare camere), masori (cubezi) volumul de caramida care intra, betonul il iei la cifa deci pretul e fix, te interesezi in zona ta cu tot cu transport, la fel si la scanduri, grinzi lemn. Trasezi stalpi la colturi, din 4 fire fier beton PC52 fi14 armaturile le gasesti pe net cum se fac si cat intra, ca totul este masurabil in metri si la final convertesti lungimea in greutate si afli pretul fier betonului. La acoperis te duci la firme si iti fac oferta, la fel si la tamplarie.
Si la toata valoarea care iti iese mai adaugi 20% pentru cheltuieli neprevazute

Salut, Marinare! Unii vorbesc aici de calcule pentru fier beton la stalpi si plăci etc.. Aloooo!! Omul vrea o casa simpla la 70 m2, cu un singur nivel (parter) si cu pereti portanti. Nu trebuie sa bage fier decat la fundatie, nu are nevoie de stalpi de sustinere (bani in plus, aiurea, cand nu vrei etaj). Cărămida este portantă si poate croi casa și susține acoperișul fără stâlpi de beton. Răspunsul meu sincer este ca DA, poți construi cu 15.000 eur, insă conteaza foarte mult cum iți administrezi fondurile, de unde cumperi materialele si ce finisări dorești. Dar, in principiu, se poate. Iar, dacă nu reușesti să o aduci la cheie cu banii ăștia, măcar poți să locuiești in ea o perioada până o vei finisa, pas cu pas. Succes!

Pentru Dl. Constantean,
Normativele in vigoare stabilesc precis ca la oricare constructie PARTER cu structura de zidarie portanta (ATENTIE, zidarie portanta inseamna caramida plina presata!!!) este obligatorie executarea stilpilor de beton armat de minim 30 x 30 cm la colturile constructiei si la distanta de max. 3,00- 4,00 m pe laturile casei. Deasemenea se vor turna, tot obligatoriu la nivelul maxim al zidariei centuri de beton armat cu dimensiunile minime 30 x 25 cm, pe tot perimetrul casei.
Eu stiu ca la fotbal si la constructii se pricepe toata lumea (dovada o aveti in „uriasele” rezultate obtinute de exemplu de nationala Romaniei!!!) dar va sfatuiesc sa respectati prevederile NORMATIVULUI P100/2013 – Calculul, Dimensionarea si Verificarea seismica pentru constructii.
inginer constructor Aurorizat Diriginte Santier si RTE
Sorin C.

Domnul Sorin ati uitat de zona seismica, pentru ca daca se afla in zona 4 va trebui sa aiba stalpi obligatoriu si la geamuri daca aria lor depaseste 1.5 mp, fara sa punem la socoteala buiandrugii din beton armat nu din aceia cumparati din dedeman.
Cu alte cuvinte domnul Nicu mergeti la un arhitect daca nu aveti proiect si va lamureste el, altfel mergeti pe structura de lemn, dar si acolo conteaza mult calitatea si pretul lemnului. Mie cand mi-a facut calculul dirigintele de santier la cat m-ar fi costat plafonul din lemn a ajuns la concluzia ca eu cu plafon din beton armat am iesit mai ieftin ca la lemn casa tot parter dar structuristul asa a facut proiectul.

Pt. Dl. Vali
Nu am intrat in Detalii privind conformarea seismica a structurilor de zidarie portanta si beton armat in functie de macro si micro-zonarea seismica din lipsa de spatiu si timp. Daca doreste, orice beneficiar poate obtine lamuriri complete si detalii clare apelind la un inginer Proiectant Structurist autorizat.
Cu stima,
inginer constructor Autorizat Diriginte Santier si RTE(Responsabil Tehnic Executie)
Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

Pe bune toata lumea dupa aici se contrazic
15000 de euro ajung cu varf si indesat si poti plati si manopera sa o ridici la rosu, sunt doar 70 de metri patrati eu tocmai am terminat casa surori mele o casa de 90 mp cu 24000 de mii de euro la cheie pot sa dovedesc cu poze video sau facturii nu e greu sa construiesti o casa tot ce trebui un meserias bun

Ce ziceti cu 16.000 € pot sa fac o casa de vreo 90 m patrati… adica 2 dormitoare de 20 m patrati fiecare, living cu bucatarie de 40 m patrati si baie 10 m patrati. din sendwich.. e convenabil sau din caramida… bca? in banii astia sa fie si fierul in afara de mana de lucru.. doar materiale. va multumesc
Lina

Buna ziua
Am un loc de casa cu toate autorizatiile . vreau sa fac o casa la vreo 78 mp.
Cit m-ar costa la rosu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *