Categorii
Intrebari de la cititori

Proiect de casa cu etaj sau mai ieftin doar parter?

Buna ziua. Voi construi casa si nu stiu ce proiect sa aleg: pe parter sau cu etaj? Ce recomandati ca si costuri? Ies mai ieftin sa construiesc o casa doar parter sau cu un proiect cu etaj sau cu mansarda ar fi mai ieftin? Ce parere aveti? Multumesc.


Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Proiect de casa cu etaj sau mai ieftin doar parter?

7 răspunsuri la “Proiect de casa cu etaj sau mai ieftin doar parter?”

Cu toate ca stau intr-o casa cu etaj, consider ca mult mai ok este o casa doar pe parter. Nu stiu daca la costuri iesi mai bine fara etaj, este doar o parere persoanala 🙂

BUNA ZIUA
Depinde de marimea casei si locatie. Daca este o casa mai mica = parter , la suprafata mai mare, cu cat construiesti mai multe etaje pretul pe mp construit scade. Pt detalii e-mail vilmacomp1969@yahoo.com sau tel 0724156676-whatsapp
STIMA

Costurile de realizare a unei case desfasurata P + M sau P + E sunt mai mici decat costurile unei case destasurata doar pe P. Daca doriti exemple si argumente nu ezitati sa ne contactati telefonic sau pe email.
Cu respect si stima,
Echipa Casatamultvisata Empire Building
Telefoane: 0742 756576 0787 393503
E-mail:
casatamultvisata@yahoo.com
office@casatamultvisata.ro

O casa parter este varianta cea mai buna pentru varstnici (fara scari). Legat de costuri tot casa parter este mai ieftina. In primul rand se evita turnare placa (materiale + manopera), iar costurile pentru fundatie sunt proportionale cu suprafata casei parter. Un alt considerent este suprafata terenului si pozitionarea lui.

Cea mai buna si economica solutie este Demisol, Parter, etaj sau mansarda si amprenta la sol sa nu depaseasca 100 mp. De ce DEMISOL? Adancimea de inghet este in jurul cotei de 1, 1-1,2 m de la cota terenului natural (amenajat). De la cota terenului amenajat te poti ridica in jur de 7 trepte a 17.5 cm, pentru protectia casei. Ca si costuri demisolul este sensibil egal ca pret cu fundatia continua sub ziduri care in general este destul de costisitoare (aprox 25-30 % din costul cladirii) si ai un spatiu mai mare de locuit fara dependintele adiacente (garaj, magazii, o sala de sport, etc.) C.E.B. are MARE dreptate

Am construit case doar cu parter dar si cu etaj. La aceeasi suprafata, casele cu etaj ies mai ieftin la costuri decat cele pe parter.

Pai simplu. Depinde pentru cate persoane construiti casa. Daca sunt 2 familii neaparat P + orice. Daca sunteti voi si 2 copii merge doar parter. Trebuie realizat un proiect care sa minimalizeze casa scarii sau sa o integreze in living sa nu pierdeti acest spatiu. Si neaparat avut in vedere ca.. suprafata utila mare = mult de facut curat si intretinut. Cel mai bine puneti pe hartie asezarea camerelor in situatia P si P + 1 sau P + M si vedeti cum stati. Oricum totul incepe cu un arhitect si el va laumureste mai bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *