Categorii
Casa pas cu pas

Proiect de casa fara etaj, 3 dormitoare, 2 bai, 140 mp. Iti place?

Daca ai o familie cu doi sau chiar trei copii si ai de gand sa construiesti o casa in care sa va mutati cu totii, 3 dormitoare, living, bucatarie si 2 bai ar trebui sa va asigure necesarul de spatiu locuibil. Iar daca esti in cautarea unui proiect fara etaj, te invit sa parcurgi articolul de astazi in care ai sansa sa descoperi proiectul ideal pentru familia ta.


Proiectul de astazi prezinta o casa cu suprafata utila de 140 metri patrati ce include 3 dormitoare, 2 bai, un living open space cu bucataria, 2 holuri, o camera tehnica si o camara. Pe scurt, contine toate spatiile necesare pentru buna functionarea unei familii cu 4-6 membri.

2-intrare-principala-casa-parter-140-mp-vedere-frontala

Ce-mi place si ce as schimba la acest proiect

Casa fara etaj din proiectul de astazi are forma unui dreptunghi cu laturile de 12 x 15,7 metri si cred ca are o compartimentare practica, interiorul fiind impartit in doua zone distincte: zona de zi, compusa din livingul cu bucataria open space si cu acces direct in exterior, pe o terasa, si zona de noapte in care se afla cele 3 dormitoare si baile. Cele doua zone comunica prin intermediul unui hol situat chiar in centrul casei. Imi place ca intre holul din care se face accesul in toate incaperile casei si usa de exterior exista o zona tampon – un vestibul mic alaturat caruia se afla si camera tehnica. Vestibulul are utilitatea ca previne pierderile de caldura si ajuta la mentinerea curateniei in interiorul locuintei. Imi mai place la acest proiect si faptul ca bucataria a fost prevazuta cu o camara cu suprafata destul de generoasa pentru depozitarea la indemana a alimentelor neperisabile si a unor vase si ustensile de gatit utilizate mai rar.

5-simulare-amenajare-bucatarie-open-space-casa-parter-140-mp

Un proiect mai mic, cu doar 2 dormitoare vezi aici: Uite un proiect de casa moderna de 100 mp fara etaj.

Exista insa si un aspect care imi displace. Este vorba despre baia mica, un spatiu atat de mic incat poate fi dotat doar cu un vas de toaleta si un lavoar, in timp ce cea mare are peste 8 metri patrati, adica este suficient de spatioasa cat sa adaposteasca cantitatea dubla de obiecte sanitare necesare. In acelasi timp, in baia mica nu poate fi vorba despre suficient spatiu nici pentru un dus de tip walk-in. Aici as interveni, asadar, micsorand dormitorul in suprafata de 18,4 mp in scopul extinderii baii de serviciu, astfel incat locatarii casei sa poata beneficia de doua bai complet utilate.

Iata si o varianta de inspiratie nordica de luat in calcul: Proiect de casa fara etaj – frumusetea lucrurilor simple.

Tu ce parere ai despre acest proiect de casa fara etaj? Ai schimba ceva la el sau crezi ca este bine gandit si practic si nu are nevoie de nicio modificare?

Vezi si alte proiecte, cu suprafata mai mica, ce-i drept: Proiecte de case sub 80 mp doar parter.

Sursa foto: Z500 – z500.pl

4 răspunsuri la “Proiect de casa fara etaj, 3 dormitoare, 2 bai, 140 mp. Iti place?”

Buna ziua!

Proiectul detaliat poate fi achizitionat de pe site-ul polonez Z500.pl acest proiect de casa figurand in baza lor de date sub denumirea Z10D 🙂
Tot acolo, in pagina proiectului, se poate lua legatura chiar cu arhitectul care a proiectat aceasta casa.

In calitate de informatii suplimentare, voi adauga urmatoarele:

– Casa a fost conceputa pentru a fi construita la altitudinea de 300 m;
– Pe sol cu adancimea de inghet la 1,2 metri;
– Proiectul ilustreaza o structura din lemn cu acoperis din tigla metalica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *