Categorii
Intrebari de la cititori

Risc de condens, izolatie cu vata, 2 randuri, la acoperis?

Salutari. Am urmatoarea situatie. Casa din lemn nut si feder, cu tavanul inclinat (fara pod). Tavanul este din lambriu de 2 cm tot cu nut si feder peste care s-a montat direct sindrila bituminoasa. Tavanul inclinat este sustinut pe grinzi longitudinale si nu pe capriori. Eu voi izola cu un strat de vata minerala 10 cm intre grinzi si inca un strat de 10 peste grinzi, urmat de bariera de vapori si rigips pe profile.


Teama mea este daca se va forma condens intre lambriu si vata avand in vedere ca am un acoperis neventilat? Constructorul care are toate constructiile pe acest model mi-a spus ca nu se face niciun condens. Pentru ca acoperisul de sindrila bituminoasa nu determina condens intre lambriu si vata ca in cazul acoperisurilor cu tabla sau tigla unde sunt necesare rigle. De asemenea nu pot pune nici folie anticondens fix in spatele lambriului pentru ca nu as putea scapa de eventualul condens neavand capriori care sa permita scurgerea apei spre marginile acoperisului.

Am discutat si cu un consultant pe termoizolatie care mi-a spus ca atat timp cat bariera de vapori este aproape perfect etansa, nici o umiditate nu va urca din casa prin vata spre lambriu pentru a se condensa si a crea probleme. Voi ce parere aveti? Exista risc de condens. Aveti vreo solutie? Multumesc.

Intrebare de la Iulian, pe adresa redactiei: Risc de condens, izolatie cu vata, 2 randuri, la acoperis?

3 răspunsuri la “Risc de condens, izolatie cu vata, 2 randuri, la acoperis?”

buna ziua
Intr-adevar bariera de vapori separa cele doua zone… dar ce se întâmplă între bariera si șindrile?
Factorul cel mai important în crearea condensului este diferența de temperatura.
Eu am desfacut sindrila bituminoasa si credeți-mă face condens atat vara cat si iarna.
Ideal ar fi fost sa ventilati învelitoarea ceva gen cum se pun la hidroizolația cu carton… eventual si coama (aici ar trebui sa aibă de cand s-a montat).
Izolația pe interior e foarte bună pentru izolare fonica si termica dar foarte puțin impiedica formarea condensului pe spatele învelitorii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *