Categorii
Casa pas cu pas

Super proiect modern, casa 2 dormitoare si 2 bai, fara etaj

Daca nu-ti plac casele traditionale, cu acoperis clasic in 2 sau 4 ape, poate preferi proiectele cu design modern, cu acoperis drept, tip terasa, asa cum este si exemplul de articolul de astazi. Asa cum vei vedea, proiectul de mai jos reprezinta o casa superba, fara etaj, cu design minimalist si cu suprafata utila de doar 83 mp compartimentati exemplar.


Pentru o familie compusa din 3 sau chiar 4 membri aceasta casa moderna fara etaj ar trebui sa fie suficient de spatioasa, dispunand de 2 dormitoare si 2 bai si de o zona de zi destul de ampla, in regim open space, cu iesire intr-o terasa extrem de utila in perioadele calduroase ale anului. Fara terasa generoasa proiectata in jurul casei amprenta constructiei moderne pe structura de beton masoara 11,86 x 11 metri.

1-intrare-principala-casa-moderna-proiect-fara-etaj-83-mp

Compartimentare interioara practica

Atunci cand iti alegi proiectul viitoarei case trebuie sa tii cont nu doar de felul in care aceasta va arata din exterior, ci mai ales de cat de practic este realizata compartimentarea interioara. Din pacate, nu toate proiectele sunt practice din acest punct de vedere, spatiile interioare fiind asezate, adesea, de-a valma, fara o logica anume. In varianta ideala – indiferent ca vorbim despre o casa moderna sau traditionala, cu sau fara etaj – ariile de zi si de noapte trebuie sa fie dispuse separat, pentru a asigura discretia necesara celor care vor sa se odihneasca, iar baile sa fie dispuse astfel incat sa fie usor accesibile din orice zona a casei.

Proiectul modern de astazi intruneste toate aceste cerinte, cele doua dormitoare – cel mic in suprafata de 11.2 mp si cel mare cu suprafata de 13.6 mp – fiind amplasate strategic, la distanta de bucataria amenajata in plan deschis cu livingul si in acelasi timp aproape de cele doua bai ale casei fara etaj. In cazul unei familii formata din trei membri (parintii si un copil) dormitorul matrimonial poate fi amenajat in incaperea de 13.6 metri patrati, iar in cazul unei familii cu doi copii de acelasi sex dormitorul mare poate fi suficient de incapator pentru a fi transformat intr-o frumoasa camera pentru cei mici. In aceasta situatie spatiul de odihna al parintilor poate fi amenajat cu usurinta in dormitorul mic, care ar putea fi unit cu baia mare din proiect, pentru a o transforma intr-o baie matrimoniala complet izolata de restul casei.

6-dormitor-matrimonial-iesire-terasa-proiect-casa-moderna-fara-etaj

Pentru o familie mai numeroasa, iata si un proiect ceva mai amplu: Proiect de casa fara etaj cu 3 dormitoare, 2 bai in 140 mp. Iti place?

Livingul si bucataria open space masoara impreuna 40 de metri patrati, formand un dreptunghi in care incap lejer o mobila de bucatarie cu peninsula, un loc de luat masa pentru cel putin 6 persoane si o zona de relaxare cu televizor si canapea sau coltar. Foarte frumoasa si practica mi se pare si terasa alaturata proiectata cu o portiune generoasa chiar in fata spatiului de zi si cu o portiune lunga si ingusta ce urmareste conturul casei pe alte doua laturi ale acesteia, astfel incat nu doar livingul open space beneficiaza de iesire directa in exterior, ci si cele doua dormitoare.

Vezi si: Uite un proiect de casa moderna de 100 mp fara etaj.

Camara, dressing si camera tehnica din proiect

In afara ariilor descrise anterior aceasta casa moderna fara etaj mai dispune si de alte spatii utile: un vestibul de 2.1 metri patrati la intrare prevazut cu un spatiu adiacent de tip dressing in suprafata de 2 mp, care permite organizarea si depozitarea practica si discreta a hainelor, incaltarilor si accesoriilor de exterior; o camara sau o debara de 1.5 mp situata pe hol, in fata bailor, un hol de 3.9 mp ce uneste spatiul de intrare, zona de zi si baia mica si un altul, de doar 2.6 mp ce deserveste dormitoarele si baia mare. Camera tehnica in suprafata de 2.3 mp este pozitionata intre bucatarie si holul de intrare in casa.

schita proiect casa 2 dormitoare 2 bai

Ce parere ai despre acest proiect de casa moderna fara etaj realizat de compania poloneza de proiectare Z500, crezi ca poate fi integrat in peisajul autohton? Sau crezi ca proiectele cu acoperis traditional sunt mai potrivite pentru tara noastra?

Pentru mai multe detalii despre aceasta casa si toata documentatia necesara, poti lua legatura chiar cu arhitectul care a semnat proiectul cu denumirea Zx57, pe siteul Z 500 – z500.pl

2 răspunsuri la “Super proiect modern, casa 2 dormitoare si 2 bai, fara etaj”

Noi putem construi casa la cheie la pretul de 65, 67 mii euro din cofraje tremoizolante, timp de executie maxim 5 luni

Si ar trebui sa mentionati ca legislatia din polonia nu se potriveste cu cea din romania si chiar daca il cumparati de acolo tot va trebui sa luati legatura cu un arhitect de aici pentru avizare, calcul rezistenta, etc, deci platiti de 2 ori.
Iar legat de aspect.. casele monoblock cum este aceasta se preteaza mai mult pentru casele container, lemnul acela de la exterior se va umple de praf si mizerie dupa o vara, iar in spatele lui isi vor face cuibul o gramada de insecte si omizi. Fara suparare dar trebuie sa gandim practic.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *