Categorii
Intrebari de la cititori

Cabluri de tensiune prin curte. Cum pot sa construiesc sub ele?

Buna, am o casa construita la 30 metri distanta de poarta, motivul fiind cablurile de tensiune care trec pe diagonala curtii si deasupra portii, transformatorul de curent care alimenteaza zona se afla la mine in curte.


Acum vreau sa construiesc un atelier de tamplarie cu iesire la principala, sunt o gramada de cabluri care trec pe deasupra portii si unul pe diagonala, atelierul vine exact sub zona peste care trec cablurile. Din cate stiu eu imi trebuie 16 m distanta de cablurile de tensiune insa asa ceva pur si simplu nu este posibil, caz in care cel mai probabil nu pot obtine autorizatie de constructie.

Am inteles ca pot sa fac constructie provizorie cu fundatie suspendata pe piloni, caz in care nu am nevoie de autorizatie de la primarie. Inca nu am ajuns la primarie deoarece momentan locuiesc in alt oras, trebuie sa ma ocup de asta anul acesta.

Ca si material as alege beton pentru ca detin presa de boltari, insa sunt deschis si la alte posibilitati, cum recomandati sa ma orientez? Pentru a obtine autorizatie sau a construi atelierul legal fara autorizatie?

Intrebare de la Mihai, pe adresa redactiei: Cabluri de tensiune prin curte. Cum pot sa construiesc sub ele?

5 răspunsuri la “Cabluri de tensiune prin curte. Cum pot sa construiesc sub ele?”

Am văzut în PUZ-ul unei localități din țară ca interzicea construcția de rezidențiale la o distanță mai mică de 12 m de „firul” de curent cel mai depărtat de stâlpii de înaltă sau medie tensiune. Bănuiesc ca aveau cunoștință de câmpurile electrice, magnetice.

in mod normal nu se da autorizatie, dar am vazut destule case sub fire, construite inainte ca firele sa existe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *