Categorii
Intrebari de la cititori

Casa construita, usi / ferestre culoare nuc – sfaturi amenajare interioara

Buna ziua. As avea nevoie de ajutor, daca se poate. Avem o casa construita recent la care am pus ferestrele si usa de la intrare din pvc culoare nuc. Ati putea sa-mi indicati ce culori la parchet, usi interioare si scara interioara s-ar potrivi avand in vedere ca in living mobila este din lemn masiv cires, iar in dormitor este stejar masiv, acea tenta naturala, putin parca aurie?


Mobila o avem deja in apartamentul in care locuim si am vrea sa o pastram. In dormitoarele de sus, fetele (16 si 14 ani) ar prefera la pereti culoarea verde inchis (nuanta kaki) intr-o camera, iar cealalta un turquoise deschis. As prefera ca parchetul sa fie aceeasi culoare, cel putin pe fiecare nivel. La fel si usile. Pe de alta parte, daca as alege aceeasi culoare si pentru placarea scarilor, nu ar fi prea mult? Dvs. cum ati proceda? Multumesc mult pentru raspuns. Cu deosebita consideratie!

Intrebare de la Dora, pe adresa redactiei: Casa construita, usi / ferestre culoare nuc – sfaturi amenajare interioara.

Un răspuns la “Casa construita, usi / ferestre culoare nuc – sfaturi amenajare interioara”

Buna, Dora!

Este foarte corect sa alegi un singur tip si nuanta de parchet pentru toata casa, atat pentru obtinerea efectului de decor si spatiu continuu, parte dintr-un concept decorativ mai amplu, cum trebuie sa fie vazuta si perceputa orice casa. Eu inclin intotdeauna spre nuante deschise si calde, care sporesc luminozitatea, maresc vizual spatiile, sunt mai usor de asortat (datorita aspectului neutru) si cu siguranta sunt mai usor de intretinut. Prin urmare, indiferent de culoarea tamplariei exterioare si a usii de intrare in casa, recomandareamea este sa optati pentru un parchet deschis, in nuante calde de bej, eventual cu fibre aurii.

In ce priveste scara interioara aceasta poate fi placata cu lemn in ton cu pachetul sau, dimpotriva, in contrast cu acesta. Iata, deci, un prilej de a lega vizual tamplaria exterioara de decorul interior: placand treptele scarii interioare cu lemn in ton cu tamplaria PVC.

In ce priveste mobila din camerele feteleor, recomandarea mea este sa optati pentru alb exclusiv. Motivele sunt cat se poate de simple: peretii kaki sau verde olive si turcoaz vor fi destul de pronuntati si e posibil sa incarce destul de mult decorul, moment in care se va simti nevoia de a aduce un plus de lumina in fiecare dintre cele doua incaperi. In plus, peste o vreme (un an, trei sau poate 5), este posibil ca fetele sa-si doreasca pereti in alta culoare, iar mobila alba se va integra la fel de usor indiferent de fundalul pe care il vor alege, ceea ce va va scuti de griji si cheltuieli suplimentare. Un alt motiv il reprezinta accesorizarea pe care mobila alba o face extrem de usor de realizat. Avand un caracter neutru, albul poate fi asortat cu orice textile (perne decorative, asternuturi, draperii, covor etc).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *