Categorii
Intrebari de la cititori

Gresie si faianta lucioasa sau mata, baie / bucatarie?

Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot alege faianta si gresia pentru bucatarie si baie apartament? Lucioasa sau mata? La o baie mica se potriveste gresie de 60 x 60 cm si faianta 20 x 60 cm? Va multumesc foarte, foarte mult pentru raspuns. O zi frumoasa! Cu stima si recunostinta.


Intrebare de la Lenuta, pe adresa redactiei: Gresie si faianta lucioasa sau mata, baie / bucatarie?

2 răspunsuri la “Gresie si faianta lucioasa sau mata, baie / bucatarie?”

Buna, Lenuta!

Faianta lucioasa prezinta avantajul ca sporeste luminozitatea spatiilor in amenajarea carora este folosita, fiind totodata usor de intretinut, datorita suprafetei care se aseama cu sticla. Pe de alta parte, in cazul in care apa este calcaroasa, depunerile de piatra vor fi intotdeauna mai vizibile pe suprafete lucioase decat pe cele mate.

Cand vine vorba despre amenajarea unei bai, cred ca e important ca gresia aleasa sa fie una antiderapanta, ceea ce inseamna ca automat va fi mata. Faianta poate fi si ea mata, dar nu se va considera o greseala daca se va alege faianta lucioasa pentru pereti si gresie mata pentru pardoseala.

In cazul bucatariei regulile sunt aceleasi, din punctul meu de vedere, cu mentiunea ca faianta mata este mai dificil de intretinut, aceasta avand adesea o textura poroasa. Eu am faianta mata in bucatarie, dar mi-am asumat acest lucru si sunt mereu pe faza sa indepartez murdaria inainte sa apuce sa se usuce pe suprafata placata in acest fel.

In ce priveste dimensiunile placilor, eu cred ca daca vei opta pentru placi mai mari in culori cat mai deschise (chiar albe), vei obtine o marire vizuala a baii mici. Poti, eventual, sa intervii cu un perete de accent (in interiorul cabinei de dus din baie, sa zicem) dintr-un mozaic in nuante apropiate cu gresia si / sau faianta, care sa schimbe dinamica baii si sa o faca mai interesanta.

Buna ziua Victoria,
Iti multumesc foarte mult pentru raspuns, informatiile imi sunt de un mare ajutor.

O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *