Categorii
Stiri

La Bacau se construiesc case din lemn cu 3 dormitoare la 22500 EUR

Casele pe structura usoara, in cazul de fata din lemn, sunt o alternativa economica si rapida la constructiile din zidarie clasica, a caror predare la cheie se poate intinde pe durata mai multor luni. Mai nou, nu doar in strainatate, ci si in Romania, tot mai mute persoane se orienteaza spre constructii din lemn, care promit sa poata fi date in exploatare intr-un interval scurt de timp, oferindu-le totodata confortul dorit.


Venind in intampinarea dorintelor pietei diverse, firme de constructie romanesti s-au reorientat, incluzand in portofoliile proprii si case pe structura usoara la preturi extrem de atragatoare. De pilda, compania Eco Casa SRL din Bacau le pune la dispozitia clientilor un proiect de casa in forma literei A, realizat din lemn, cu o compartimentare ergonomica desfasurata pe parter si mansarda, a carei principala caracteristica o reprezinta eficienta energetica din clasa A+.

Casuta in forma de A cu 3 dormitoare si 2 bai

In pretul de 22500 EUR este inclusa structura propriu zisa, peretii interiori, exteriori, planseul dintre cele doua niveluri, scara interioara, acoperisul si manopera casutei din lemn. Pretul nu include izolatia, desi structura este conceputa pentru a acomoda un strat de izolatie de cel putin 10 cm (in varianta ideala, vata bazaltica), care sa-i asigure constructiei o eficienta energetica din clasa A+, si nu include nici fundatia si nici tamplaria, toate acestea cazand exclusiv in sarcina proprietarului. Cine doreste insa, poate contracta firma din Bacau pentru predarea la cheie a casei in forma literei A, la pretul de pornire de 399 EUR + TVA (pretul variind in functie de finisajele alese de proprietari), ceea ce inseamna ca, la finalul lucrarilor, se vor putea muta direct, constructia fiind complet finisata. Aparent, costul minim al unei astfel de case la cheie este de 40000 EUR.

Iti recomand sa citesti si: Case in forma literei A – avantaje si dezavantaje.

Din punctul de vedere al suprafetei si al compartimentarii interioare, casa in forma de A a celor din Bacau dispune de 65 metri patrati la parter si 43 mp la mansarda impartiti dupa cum urmeaza:

PARTER: hol de intrare, living si bucatarie open space, baie si un dormitor cu dressing.

MANSARDA: un mini hol de acces, o baie si doua dormitoare destul de spatioase.

Constructorii recomanda pentru acest tip de casa incalzirea in pardoseala, care ar trebui integrata, impreuna cu circuitele de apa si canalizare, direct in fundatia a carei dimensiuni si caracteristici se stabilesc in functie de fiecare zona in parte.

Sursa foto: Eco Casa Bacau

Un răspuns la “La Bacau se construiesc case din lemn cu 3 dormitoare la 22500 EUR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *