Categorii
Intrebari de la cititori

Preturi / autorizatii transformare apartament din 2 in 3 camere

Buna dimineata. Am accesat site-ul dvs. si am fost incantata de numeroasele sfaturi pe care le oferiti, de aceea am decis sa apelez si eu la dvs. Am acest apartament de 2 camere care este in constructie si imi doresc sa il compartimentez in asa fel incat sa am in final 3 camere.


Initial ma gandisem ca as putea sa impart livingul in 2 camere insa am realizat ca in urma impartirii ar rezulta un spatiu prea mic pentru o masa in familie, spre exemplu. Apoi m-am gandit sa mut bucataria in living sau in balcon insa nu cred ca dezvoltatorul este de acord cu aceste modificari si ar trebui sa le fac ulterior dupa terminarea complexului.

Ce costuri ar presupune aceste modificari si de ce autorizatii ar trebui sa fac rost? As primi autorizatile necesare pentru aceste modificari sau as intampina probleme? Ma puteti ajuta dvs. cu alte idei? Care ar fi cea mai buna solutie? Atasat aveti schitele apartamentului. Va multumesc.

Intrebare de la Andreea, pe adresa redactiei: Preturi / autorizatii transformare apartament din 2 in 3 camere.

2 răspunsuri la “Preturi / autorizatii transformare apartament din 2 in 3 camere”

Buna, Andreea!

Cred ca cea mai potrivita solutie de suplimentare a spatiilor de dormit in apartamentul din schita este cea in care bucataria este transformata in dormitor, iar zona de gatit si locul de luat masa se muta in balconul alaturat livingului.

Ca idee, te poti inspira din proiectul descris in articolul urmator:

https://www.casadex.ro/2014/10/transformarea-unui-apartament-cu-3-camere-intr-unul-cu-4-camere/

Desi nu-ti pot oferi un cost estimativ pentru aceste transformari, fiind implicati destul de multi factori, cred ca trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

– Este posibil sa descoperi ca nu veti avea permisiunea sa inchideti balconul. Acest lucru il puteti afla doar de la dezvoltator si ideal ar fi ca acest tip de modificare sa fie stipulata si in scris, in contractul pe care il aveti. Multe dintre blocurile construite in ultimii ani au aceasta clauza.

-Daca nu va puteti intelege cu dezvoltatorul / constructorul sa va ajute sa mutati utilitatile (apa, canalizare, gaze etc) in balcon, contra unor costuri suplimentare, desigur, si veti ajunge sa fiti nevoiti sa parcurgeti singuri intregul proces, nu uitati ca acest tip de modificare trebuie sa fie insotita de avize si autorizatii, de proiect / proiecte (gaze, cel putin), iar la final apartamentul cu 2 camere va trebui reincadrat oficial sub forma unui apartament cu 3 camere. Sfatul meu este sa luati neaparat legatura cu o firma autorizata, specializata in acest tip de modificari.

Una peste alta, este un proiect perfect realizabil, cu conditia ca toti pasii sa fie parcursi corect si legal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *