Categorii
Intrebari de la cititori

Sfaturi izolare podea scandura cabana lemn

Buna tuturor. Sunt Marius, am cumparat acum cativa ani o cabana de lemn la munte in Colibita, Bistrita si as dori sa aflu cateva detalii despre izolarea podelei de lemn a cabanei. Momentan exista o podea din scandura destul de subtire printre care pe alocuri se vede umplutura de dedesubt.


Fundatia cabanei este din piatra si podeaua fixata pe niste barne de lemn printre care s-a pus umplutura de piatra marunta. Problema mea este ca nu mai pot demonta mobila care exista deja, deci solutia cu turnatul placii de beton pica din start. Vreau sa scot scandura doar acolo unde se poate, sa izolez dedesubt si sa montez din nou o scandura mult mai groasa (5 cm) care se imbina si nu mai da voie frigului sa intre inauntru. Orice sfat este binevenit si de mare ajutor . Va multumesc. O zi buna si sanatate!

Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Sfaturi izolare podea scandura cabana lemn.

Un răspuns la “Sfaturi izolare podea scandura cabana lemn”

Buna ziua

Pentru o izolare corecta , ca sa nu se „infiltreze” frigul prin podea, trebuie decopertata toata camera si apoi pregatit un tip de izolare care sa elimine problemele existenta.
Realizarea unei izolari pe sectiuni este posibila dar nu uitati ca ridica mari probleme la executie ( astfel incat sa fie corect facuta).
O placa turnata peste actuala structura nu este o activitate prea buna. Aduce ceva imbunatatiri, dar trebuie realizata corect pt a avea efect de lunga durata. Normal la o casa se face izolarea cu pietris a fundatiei, pentru drenaj in caz de … necaz , dupa care se pune folie, se pune material izolator de 5-15 cm ( in general polistiren etrudat sau alt element izolant ) , se pune o a doua folie pt o izolare cat mai buna si apoi se toarna placa.

Deci daca eliminam placa , spuneti ca nu se poate turna, macar izolarea termica sa fie facuta corect dupa care puneti o dusumea groasa de 10-15 cm care sa etanseze si egaleze pardoseala / podeaua.
O alta varianta este sa face podea dubla – deci pastrati podeaua existenta unde faceti reparatiile de rigoare si o impregnati cu solutii de ignifugare si impotriva insectelor / cariilor dupa care puneti un material izolant ( exista suficiente variante pe piata – gen covor izolat din material cauciucat, material izolant rezistent la compresiune, pardoseli modulare pentru trafic greu, etc. ) si ulterior puneti dusumeau de 10-15 cm grosime pentru a inchide complet izolarea podelei. Exista si alte solutii sau variante.
Variante exista suficiente … dar fiecare se preteaza in functie de bugetul pe care doriti sa-l alocati si de suprafata care se doreste sa fie izolata. Culmea este ca aceste date lipsesc din cererea dvs. – bugetul si suprafata de izolat/reparat. Va asteptam cu date noi si mai in detaliu despre actuala problema intampinata de dvs.
Cu respect

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *