Categorii
Intrebari de la cititori

Centrala gaz cu boiler, incorporat sau separat?

Buna ziua. Urmeaza sa ne luam o centrala pe gaz si dorim sa fie una cu boiler (separat sau nu). Doar ca avem doua bai si o bucatarie si am inteles ca daca va fi o centrala simpla, fara boiler si cineva porneste apa calda la bucatarie, cel care face in acelasi timp dus la baie va simti diferente la apa calda, in sensul ca va veni in valuri.


Deci cu boiler neaparat. Doar ca exista cu boiler incorporat de maxim 40-50 litri, din ce am vazut pe net, si exista varianta sa montam un boiler separat (de 100, 150 sau 200 de litri) legata la centrala pe gaz. Ce ma sfatuiti? Vor fi de ajuns 40 de litri sau sa mergem pe varianta boiler montat langa, cu volum mult mai mare? Multumesc, astept sfaturi.

Intrebare de la Diana, pe adresa redactiei: Centrala gaz cu boiler, incorporat sau separat?

2 răspunsuri la “Centrala gaz cu boiler, incorporat sau separat?”

Centrala pe gaz cu boiler incorporat este o soluție foarte buna. Nu necesita instalații suplimentare iar costul curentului este mai mic decât la un boiler electric separat. Apa intra și se încălzește continuu, deci nu rămâneți fara apă caldă. O astfel de centrală mai este denumita și regina apei calde. Indiferent ce hotărâți, succes.

Daca va avantajeaza centrala cu boiler intern, atunci va sugerez Viessmann modelul Vitodens 111. Are un rezervor intern de 46 de litri care reprezinta rezerva de pornire, apoi apa calda continua sa fie preparata de schimbatorul de caldura in placi. Temperatura apei calde este mentinuta constanta, se pot folosi 2 dusuri simultan pentru ca asigura apa calda cam cat un boiler de 150 litri

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *