Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Galerii foto pe pereti, solutie decorativa personalizata

In zilele noastre, cand fiecare dintre noi poarta in buzunar un telefon dotat cu un aparat foto mai mult sau mai putin performant, imortalizarea clipelor memorabile si a locurilor pe care le vizitam a devenit o banalitate. In cele mai multe cazuri instantaneele pe care le surprindem rareori ajung mai departe de memoria telefonului, iar albumele pline cu fotografii de familie imprimate exista in tot mai putine case.


Accentuarea unui perete cu ajutorul unei galerii foto formate din amintirile proprii este o solutie de a scoate la lumina momentele importante ale vietii noastre. Vorbim despre o modalitate simpla, cu efect decorativ puternic, care nu se demodeaza si care nu doar infrumuseteaza spatiul in amenajarea caruia este folosita, ci il si personalizeaza, evocand amintiri si emotii placute.

Spatiile pe care le poti decora cu o galerie foto

Nu exista spatiu sau incapere pe care sa nu o poti decora cu fotografii inramate. O galerie foto bine proportionata va arata bine nu doar in living, dormitor sau bucatarie, ci si pe hol, in baie sau chiar intr-un balcon frumos amenajat. Important este ca ramele foto si asezarea fotografiilor selectate sa se faca in raport cu intregul ambient; sa arate armonios in compania mobilei, textilelor, finisajelor si decoratiunilor din jur.

2-galerie-foto-simetrica-imagini-alb-negru-rame-albe

In acest sens se vor alege rame foto in ton cu stilul de amenajare si cu paleta cromatica a spatiului in care este expusa galeria. Ca idee generala insa, daca galeria va contine mai multe imagini, e bine sa alegi rame cat mai simple, care sa te ajute doar sa ordonezi frumos imaginile pe care le vei selecta, evitandu-le pe cele incarcate. Aceasta regula este valabila chiar si pentru amenajarile in stil vintage sau clasic – simplitatea este intotdeauna cel mai potrivit raspuns.

Galerie cu imagini in alb-negru

Pentru amenajarile moderne, dar nu numai pentru acestea, o selectie de imagini in alb-negru va adauga o nota eleganta intregului decor. Insotite de un chenar alb, simplu, de cativa centimetri latime si de o rama neagra, imaginile vor fi scoase in evidenta exact cat trebuie. Dincolo de aspectul elegant, albul si negrul sunt o alegere buna si pentru ca sunt foarte usor de asortat, indiferent de paleta cromatica a decorului.

O fotografie sau un poster colorat integrat intr-o galerie cu imagini in alb si negru te poate ajuta sa spargi monotonia si sa animi compozitia care ti se poate parea prea sobra. Imaginea colorata poate fi centrul focal sau vedeta galeriei cu care decorezi un perete la alegere, celelalte imagini venind in completarea respectivei imagini.

Citeste si: Cum iti poti decora casa cu tablouri si fotografii – GALERIE FOTO.

Intercaleaza fotografiile cu postere si citate motivationale

In afara de instantaneele din colectia personala de fotografii poti folosi in compozitia unei galerii si reclame vechi sau citate motivationale, creand un tablou de ansamblu mai complex si mai dinamic. Amestecarea si intercalarea imaginilor cu membrii familiei tale si cu locurile pe care le-ai vizitat si pe care doresti sa le expui pe un perete din casa, la vedere, cu alte tipuri de imagini (texte, citate, postere publicitare sau cu artistii preferati etc) te va ajuta sa obtii o galerie foto care iti va ilustra personalitatea si stilul de viata.

3-galerie-foto-momente-familie-copii-parinti

Posterele pot fi, cum spuneam, cateva citate motivationale, niste schite in creion, imagini care te reprezinta pe tine sau familia ta, pot reprezenta mazgalelile copiilor sau pot fi niste tablouri realizate in colaborare cu toti membrii familiei. Suprapunerea palmelor sau talpilor colorate ale parintilor si copiilor poate fi un exemplu.

Asezarea si distribuirea imaginilor din cadrul galeriei foto

Foarte important pentru aspectul final al peretelui pe care doresti sa-l accentuezi este si felul in care alegi sa asezi fiecare fotografie selectata. Poti merge pe simetrie, asezand imaginile inramate la distante egale, atat pe orizontala, cat si pe verticala. In acest caz e bine sa optezi pentru o singura dimensiune de rama foto. Daca preferi compozitiile asimetrice, poti utiliza fotografii si rame de dimensiuni diferite, asezandu-le aleatoriu in suprafata de perete dedicata. Ambele variante imi plac foarte mult, insa cred ca cea asimetrica mi se pare mai relaxata si mai dinamica.

Sursa foto: digsdigs.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *