Categorii
Intrebari de la cititori

Ofer jumatate din teren la schimb cu constructie casa Ilfov, Domnesti

Buna ziua. Am un teren de 1000 mp cu deschidere 27 m in Domnesti Ilfov, gaze si electricitate la 10 m distanta de teren. Voiam sa imi contruiesc o casa pe parter 2 dormitoare, living, bucatarie si baie.


Suprafata construita 110 mp , suprafata utila 80 mp, inaltime 6.01 m. Cat ar fi un pret rezonabil pentru o astfel de constructie? O solutie ar fi, sa ofer 1/2 din teren pentru o casa de acest fel la rosu. Pretul terenului în zona este de 35 euro/mp. Astept pareri si sfaturi. Multumesc.

Intrebare de la Cristina, pe adresa redactiei: Ofer jumatate din teren la schimb cu constructie casa Ilfov, Domnesti.

5 răspunsuri la “Ofer jumatate din teren la schimb cu constructie casa Ilfov, Domnesti”

Dacă am înțeles bine, oferiți un teren de 500 mp evaluat de Dvs la 17.500 Euro pentru 110 mp construiți „la roșu” ( Materiale + Manoperă + Utilaje) , adică 159 Euro / mp. construit cu tot cu TVA, adică aprox. 130 Euro / mp construit (nu util). Părerea mea este că nu prea se poate la prețurile de astăzi, preturi care, odată cu creșterea tarifelor la energie, gaze și carburanți, plus creșterea Euro, nu vor sta pe loc!!!
inginer constructor
Sorin C. sorin30041969@yahoo.com

Mulțumesc pentru răspuns. În condițiile în care dumneavoastră ați evaluat valoarea construcției la rosu, 159 euro/ mp, pentru o suprafață de aproximativ 100 mp. Valoarea construcției este 15 000 Euro cu TVA , a terenului 17 000. Ceea ce mi se pare ca este un schimb onorabil. În condițiile în care estimați ca preturile L materialelor, manoperei, vor creste, ceea ce poate fi adevărat, dar la fel se v-a întâmplă și cu valoarea terenurilor, mai ales ca zona este într – o continua dezvoltare.

Ptr. Dna. CRISTINA,
Stimata Doamna, cu regret dar trebuie sa va spun ca nu ati inteles mesajul meu. Din experienta mea de peste 35 de ani in executie ca inginer constructor va garantez ca nu veti putea construi NICIODATA casa „La rosu” (MATERIALE + MANOPERA + UTILAJE) cu acte (Documente fiscale) in regula (Facturi, Chitante si Contract de Executie) la costurile de 133 Euro pe metrul patrat construit desfasurat fara TVA (adica 159 Euro pe metrul patrat cu TVA)!
PS.
110 mp construit x 159 Euro/mp = 17.490 Euro – asa ati afirmat in prezentarea intrebarii – si nicidecum 15.000 Euro!!!
inginer constructor AUTORIZAT Diriginte Santier si RTE
Sorin C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *