Categorii
Intrebari de la cititori

Sare siguranta generala de curent cand sunt plecat de acasa

Buna ziua. Am o problema la siguranta generala la apartament. Cand am consumatori porniti (frigider, calculator, tv, plita cu inductie, cuptor hota – toate in acelasi timp pornite) totul e ok. Dar noaptea cand singurul consumator ar fi doar frigiderul si netul sau cand plec de acasa sare siguranta generala.


Instalatia electrica e nou schimbata, sigurantele sunt AEG. Am cautat prize sau prelungitoare defecte, am scos din priza toti consumatorii pe rand… nimic. Deci doar noaptea sau cand nu suntem acasa pica. Ce imi recomandati sa fac?

Intrebare de la Alina, pe adresa redactiei: Sare siguranta generala de curent cand sunt plecat de acasa.

5 răspunsuri la “Sare siguranta generala de curent cand sunt plecat de acasa”

Nu stiu ce se intampla la tine, insa cu povestea ta mi-ai adus aminte de un prieten care statea la casa si tarziu a aflat ca vecinul ii fura curent. Practic, acel vecin facuse o sapatura prin pamant, in curtea prietenului, care ajungea la acea casa doar in weekend, si trasese cablu de curent pana la hidroforul in fantana. Deci isi uda legumele si gradina cu apa/hidroforul lui.

Asadar, mai in gluma, mai in serios, era vecin de treaba, caci daca ar fi folosit consumatori mai mari decat un simplu hidrofor, probabil i-ar fi sarit si prietenului meu siguranta generala :)))

Cred ca pot fi trase 2-3 concluzii. probabil ca nu-i place sa stea pe intuneric si ar trebui sa lasi cel putin un bec de veghe aprins. Iar cand plecati de acasa, probabil curentul facut de usa e mai mare decat suporta siguranta si … sare. Asta stie sa faca.
Lasand gluma, trebuie chemat un electrician sa masoare siguranta, poate e defecta si trebuie inlocuita. Trebuiesc verificate si circuitele.
Cu stima

Cred ca ai un vecin bun care îti da jos siguranta. Nu prea are logica ce se intampla deoarece cu toti consumatorii alimentati nu sare siguranta si noaptea cand consumul scade ramai fara energie electrica.

Buna ziua. Ați rezolvat problema? La mine se întâmplă aproape la fel. Am o garsonieră achiziționată în februarie. Nu folosesc nimic, că nu stau acolo și totuși de câte ori mă duc să aerisesc, nu merge nimic…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *