Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Usi de interior pliante moderne – pentru spatii inguste

Daca nu vrei ca usa unei incaperi sa ocupe loc in timpul deschiderii iar modelele glisante sau culisante nu-ti sunt pe plac, orienteaza-te spre usile pliante. Ma refer la cele frumoase si rezistente, din lemn sau pe structura de lemn, nu la cele din plastic, tip acordeon, care au un aspect total neplacut si care nu asigura intimitate si mai sunt si incredibil de casante si zgomotoase pe deasupra.


Usile pliante de interior despre care vreau sa-ti vorbesc astazi pot arata la fel de bine ca orice alta usa de interior, cu diferenta ca ocupa mai putin loc atunci cand sunt deschise. Situatiile in care o usa deschisa devine deranjanta sunt intalnite mai des decat iti poti imagina, acesta fiind si motivul pentru care modelele pliante sunt atat de apreciate.

Ce este o usa plianta?

Desi sunt folosite mai rar in amenajarile interioare, usile pliante sunt cunoscute de catre designerii pusi in situatia de a gasi solutii de inchidere a unor spatii inguste. Avand functia si constructia similara unei usi obisnuite de interior, modelele pliante difera de cele obisnuite prin faptul ca foaia este compusa din doua elemente imbinate cu ajutorul unor balamale speciale ce permit plierea lor in timpul deschiderii. Plierea foii de usa are rolul de micsorare a spatiului ocupat de aceasta atunci cand este deschisa.

O usa de interior plianta poate fi plina, realizata din lemn, MDF sau alte materiale similare sau poate fi realizata integral din sticla, caz in care este si mai putin sesizabila in decor. Mai exista si varianta combinata, cu structura din lemn sau alte materiale si insertii vitrate.

4-usa-interior-alba-plianta-lemn-sticla

Avantajele usilor pliante de interior

Daca citesti acest articol, probabil ca te documentezi despre usile pliante de interior si vrei sa afli ce avantaje prezinta acestea in comparatie cu modelele traditionale. Iata ce treubie sa stii:

  • Se instaleaza usor, la fel ca orice alta usa obisnuita.
  • Pot fi folosite nu doar pentru inchiderile spatiilor interioare, ci si pentru dulapurile de haine, dressingurile si debaralele proiectate in spatii inguste.
  • Ocupa putin loc in timpul deschiderii, foaia pliindu-se intr-o laterala a golului de usa, fara sa ocupe loc in interiorul incaperii, fapt ce permite o configurare mai eficienta si mai ergonomica a spatiului. Acest avantaj face ca usile pliante sa fie una dintre cele mai bune alegeri in amenajarea spatiilor mici si inguste.
  • In functie de context, o usa plianta poate fi realizata din doua, trei sau mai multe foi imbinate cu ajutorul balamalelor. Asadar o astfel de usa poate fi de aproape orice dimensiune.
  • Au design versatil, putand fi integrate in orice interior, indiferent de stilul de amenajare. Totul este sa se aleaga modelul, forma si culoarea potrivita decorului existent. Exista usi pliante din lemn cu frezura clasica, potrivite pentru interioarele clasice, elegante sau pentru cele in stil nordic, dar si modele din sticla sau in combinatii de sticla cu lemn care pot intregi o amenajare moderna si chiar minimalista.

Iti recomand sa citesti si: Usile glisante in amenajari – avantaje si dezavantaje.

Reversul medaliei in cazul usilor pliante il reprezinta, cum te asteptai, probabil, pretul ceva mai ridicat decat cel al modelelor de interior cu deschidere traditionala. Pe piata din Romania exista mai multe modele din care poti alege. De pilda cele din colectia Porta Doors (modelele Alfa si Beta) au un aspect simplu, care le face potrivite spre a fi integrate cu usurinta in interioarele moderne. Insa usile pliante Porta nu sunt singurele optiuni, multi importatori si producatori de usi de interior avand si modele pliante in portofoliul lor, iar unii dintre ei pot realiza si modele la comanda.

Sursa foto: directdoors.com

Un răspuns la “Usi de interior pliante moderne – pentru spatii inguste”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *