Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare Video

Folie pentru inchiderea terasei, de unde am cumparat-o si cat a costat. VIDEO

In zona in care locuim de un an si jumatate, in Marginimea Sibiului, vantul bate destul de des. Si nu orice fel de vant, ci unul care iti patrunde pana in maduva oaselor, facand ca pana si unele dintre zilele insorite de primavara sa para extrem de reci. Asa ca am decis sa ne dotam terasa cu o folie speciala, menita sa ne confere protectie si adapost impotriva vantului si ploii.


Am ales sa inchidem terasa cu folie speciala din mai multe motive, principalele fiind pretul mai mic decat cel al tamplariei PVC, posibilitatea deschiderii complete in zilele calduroase si insorite a golului respectiv si transparenta foliei – amanunt important in conservarea peisajului care ne-a si ajutat sa alegem amenajarea unei terase in interiorul surii din piatra si caramida. Si pentru ca am apelat la o firma locala, care are fabrica chiar si Sibiu, am avut folia instalata la nici o saptamana de la data masuratorilor si a preluarii comenzii.

Ce reprezinta foliile pentru inchiderea teraselor

Nu este vorba despre o folie obisnuita, ci despre una extrem de rezistenta, denumita si folie cristal sau policristal transparent, tratata special pentru a nu se ingalbeni in urma expunerii la razele UV, la ploi, zapada si la schimbarile de temperatura. Cum spuneam anterior, unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de inchidere a teraselor, foisoarelor si altor structuri din lemn si nu numai, il reprezinta pretul mic comparativ cu cel al altor sisteme moderne de inchidere a fatadelor. In ce priveste sistemele de fixare, cel mai comun este cel cu capse si butoni (bride), iar deschiderea poate fi realizata prin rularea manuala a foliei sau prin rularea pe tambur, caz in care pretul creste considerabil. Pentru o mai buna rezistenta in timp e necesar ca folia sa fie prevazuta cu un chenar perimetral de cel putin 5 cm latime, chenar in care se si insereaza bridele, iar pentru a preveni ridicarea foliei de vant si pentru a o ajuta sa stea intinsa, in partea inferioara aceasta este prevazuta cu o fusta de 15 cm si un soi de tiv in care este introdusa o bata metalica.

Noi am ales sa lucram cu un producator local, fabrica Delfugo din Sibiu, specializata in confectionarea foliilor si prelatelor pentru inchiderea teraselor si altor spatii exterioare. Poti vedea intregul proces de montaj in filmul de mai jos. Pe scurt insa, reprezentantii companiei sibiene au venit sa masoare golul terasei noastre intr-o zi de vineri, ne-au explicat ca pentru a putea fixa folia este nevoie sa montam doi caferi verticali din lemn in cele doua laterale ale deschiderii, iar in joia urmatoare au si predat lucrarea. Pentru ca am tinut neaparat ca folia sa fie prevazuta si cu o usa, reprezintantii Delfugo ne-au propus varianta realizarii unei usi cu doua inchideri de tip fermoar. Din cate am inteles, modelele cu rulare pe tambur nu permit inserarea deschiderilor de usa, plus ca sunt mult mai scumpe. Ca o comparatie, folia cristal pentru inchiderea terasei noastre are dimensiunile 3140 x 3160 mm si a costat 1300 lei cu TVA inclus. Daca am fi mers pe varianta cu rulare pe tambur am fi platit cel putin 450 EUR + TVA.

2 răspunsuri la “Folie pentru inchiderea terasei, de unde am cumparat-o si cat a costat. VIDEO”

Buna ziua . Oferta? M-ar interesa sa inchid o terasa de 7 x 3 m cu o inaltime de 2.4 m . Rulouri transparente care se strang singure. pretul? casa e la Satu mare

Am vazut un Video cu sistemul de rulouri transparente si ma intereseaza si pe mine sa-mi protejezi terasa

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *