Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Televizor sub scara interioara din living – idei de luat in seama

Cand scara interioara a casei se afla pe hol, spatiul de sub ea devine perfect pentru constructia unor spatii de depozitare discrete sau pentru proiectarea unei garderobe atat de utile. Insa cand aceeasi scara face parte din compozitia livingului, golul de sub trepte devine spatiul ideal pentru integrarea televizorului si a zonei media.


Prezenta scarii interioare in living poate aduce atat plusuri, cat si minusuri, cel mai mare minus fiind cel al faptului ca ocupa destul de mult loc si complica lucrurile in momentul asezarii mobilierului si a configurarii spatiului. Tocmai pentru a simplifica lucrurile, dar si pentru a integra cat mai frumos si cat mai practic scara in decorul livingului multi designeri aleg sa foloseasca spatiul gol de sub treptele acesteia pentru configurarea si amenajarea zonei media ce include televizorul, sistemele audio si video etc.

Utilizarea eficienta a spatiului de sub scara

Desigur ca spatiul de sub scara din living se poate amenaja si in alte moduri, insa astazi vom analiza doar ideea cu televizorul, prezentand, in cele ce urmeaza, o mini colectie de imagini din care te poti inspira. Vei descoperi cat de firesc arata asocierea televizorului cu scara, cat de frumos se completeaza reciproc cele doua elemente si cat de placut devine intregul ambient.

2-amenajare-zona-media-TV-sub-scara-interioara

In functie de dimensiunea spatiului gol de sub scara interioara, in functie de dimensiunea livingului, dar si in raport cu nevoile si pretentiile tale, acel perete poate ingloba nu doar televizorul si sistemul audio, ci si un semineu decorativ, un birou si chiar o biblioteca. Cu putina imaginatie si cu mobila facuta la comanda, in baza dimensiunilor exacte se va obtine o eficientizare practica si estetica a spatiului respectiv, iar scara va capata un plus de personalitate, integrandu-se si mai ferm in decor. Si partea buna este ca aceasta idee poate fi pusa in aplicare indiferent de stilul de amenajare a livingului, singura conditie obligatorie fiind ca scara sa nu fie una circulara.

Te invit sa citesti si: Idei de amenajare a spatiului de sub scara interioara.

Alte idei de amenajare a spatiului de sub scara din living

Daca ai o scara interioara ce se desfasoara in living si cauti idei de amenajare a spatiului gol format sub treptele acesteia, iata cateva idei:

Pentru o amenajare minimalista te poti rezuma la montarea televizorului pe peretele de sub scara, adaugand, eventual, o consola si poate cel mult 2-3 polite.

Te invit sa citesti si: Living – idei de amenajare a peretelui cu televizorul.

Daca iti place ideea de a te rasfata in fata unui semineu in timp ce privesti un film la TV, poti integra sub scara interioara din living un ansamblu ce inglobeaza cele doua elemente. Pentru un semineu decorativ electric nu ai nevoie decat de o priza de alimentare, dar pentru unul ce functioneaza pe lemne este obligatoriu sa existe si un cos de fum.

4-televizor-semineu-decorativ-sub-scara-interioara-living

Te poti inspira si de aici: Semineu si televizor pe acelasi perete din living – idei in imagini.

O biblioteca in care sa-ti depozitezi cartile este o alta idee de amenajare a spatiului de sub scara interioara din living. Fiind facuta la comanda aceasta poate fi prevazuta si cu un spatiu destinat integrarii unui televizor.

Vezi si: Foloseste inteligent scara interioara.

Impreuna cu biblioteca sau cu cateva polite pentru carti sau in compania televizorului, sub scara intererioara poate fi proiectat si un spatiu de lucru, prevazut cu un birou. Iata cateva idei suplimentare: Amenajarea biroului sub scara interioara.

Chiar daca vorbim despre living, poti rezerva golul de sub scara pentru obtinerea unor spatii suplimentare de depozitare, proiectand o serie de dulapuri in care vei putea depozita haine, incaltaminte si alte obiecte personale. Insa pentru a face cat mai putin vizibila prezenta dulapurilor in amenajarea livingului, iti recomand sa optezi pentru fronturi fara manere, mergand pe varianta dechiderii de tip push-on.

Daca ai un living mai spatios si obisnuiesti sa gazduiesti petreceri, poti dedica spatiul de sub scara amenajarii unui bar interesant.

Nu in ultimul rand, daca nu-ti place ideea sa ai TV-ul sub treptele scarii, poti aseza in golul respectiv canapeaua sau un set de fotolii si o masuta.

Sursa foto: Pinterest

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *