Categorii
Intrebari de la cititori

Alegere etrieri, fier beton si beton fundatie

Buna ziua, vreau sa construiesc 2 camere si un hol pentru care as avea nevoie de o fundatie de 6 x 6 m. Pentru ca nu dispun de foarte multi bani am hotarat sa fac singur sapaturile si fundatia in prima faza. Mentionez ca zidul o sa fie din BCA de 25 cm, locatia este la 50 de km de Craiova, zona in care oamenii fac fundatie pentru casa doar cu parter, fara pivnita la 90 cm cu 40 latime.


As dori sa ma ajutati cu sfaturi in alegerea etrierilor potriviti, fierului beton, betonului pentru fundatie preparat acasa in betoniera si alte sfaturi utile, fiind la inceput de drum in domeniul constructiilor. Multumesc!

Intrebare de la Marius, pe adresa redactiei: Alegere etrieri, fier beton si beton fundatie (nota redactiei: citeste despre fundatia casei, pas cu pas).

2 răspunsuri la “Alegere etrieri, fier beton si beton fundatie”

Fundatia o sapati la 90 cm adincime cu latimea in prima treapta de 50 cm. Deci prima treapta a fundatiei va avea 50 cm latime si 40 cm inaltime. Elevatia fundatiei va avea 95 cm inaltime si 30 cm latime (50 cm in pamint pina la nivelul solului si 45 cm deasupra, adica exact 3 trepte de 15 cm). Inainte de a incepe zidaria pe placa de beton pe conturul peretilor sa puneti fisii de 30 cm latime taiate dintr-un sul de membrana bitumata.

Armarea primei trepte a fundatiei se face longitudinal cu 4 bare de 16 mm diametru (BST 500S) si etrieri pe contur si intre cele doua bare centrale din BST 500 8 mm diametru la pas de 15 cm..
Treapta a 2-a a fundatiei se armeaza cu 4 bare longitudinale tot de 16 mm diametru (BST 500) 2 bare la Cota -0,60 si celelalte 2 bare la Cota -0,10 si 2 bare longitudinale cu diametrul 10 mm la jumatatea inaltimii elevatiei la Cota – 0,55 care se leaga in dreptul etrierilor cu agrafe cu diametrul 8 mm si etrieri 8 mm diametru la pas de 15 cm.

Pentru multe alte detalii contactati-ma pe e-mail: sorin30041960@yahoo.com
inginer constructor autorizat Diriginte Santier si RTE (Responsabil Tehnic Executie)
Sorin C.

Suntem echipa de constructori care construim case la rosu sau la cheie!!
0767270592

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *