Categorii
Intrebari de la cititori

Costuri casuta din pamant galben plus veranda

Buna ziua! Eu cu sotul ne dorim o casa mica din pamant galben. 2 camere, bucatarie si o baie. Plus o mica veranda in fata. Care ar fi costurile? Ne dorim construirea casutei pentru vara aceasta. Cu stima.


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Costuri casuta din pamant galben plus veranda.

9 răspunsuri la “Costuri casuta din pamant galben plus veranda”

Buna ziua, nu stiu sa va spun costurile, trebuie vazut daca gasiti pe cineva in zona care stie sa o construiasca.
Am intervenit doar pentru a va atrage atentia ca astfel de case nu se fac din pamant galben. Se construiesc din pamant negru amestecat cu paie tocate sau cu pleava si se tencuite daca vreti cu pamant galben amestecat cu balega proaspata de vaca. Atentie la structura de lemn unde trebuie folosit lemn de salcam care a fost taiat iarna si lasat la uscat, iar zabrelele pot fi facute din scaduri din lemn de brad. Nu invers.
Si mai trebuie sa intrebati la primaria locala daca puteti obtine autorizatie de constructie pentru asta.
Cu stima
0769214470

Acest tip de case se construiau în Dobrogea, se făceau din chirpici sau din ceamur, pământ amestecat cu paie și se dădea o formă rotundă cu care se zicea, fără nuiele sau șipci. Făceau ziduri groase care vara țineau răcoare și iarna cald, casa părintească așa este construită, are deja 60 de ani și nu există igrasie sau pereți crăpați, are o temelie din piatră peste care se zidea!

Buna ziua,
Domnul Canion , tocmai ca astfel de care se fac din pamant galben, amestecat cu paie, de obicei aceste case se mai fac pe la sate, fara proiect si fara autorizatie de constructie, sunt foarte calduroase iarna si racoroase vara. Cu respect…

In timp crapa daca nu sunt pe fundatie de piatra si structura de lemn. inainte se faceau pentru ca nu exista posibilitatea sa-si aduca materiale superioare (lemn. piatra, caramida), de la distante mari. Foarte bune erau si casele din stuf, macar ca magazii, foarte racoroase vara. Se tinea ghiata din iarna pana iarna viitoare acolo si se folosea la peste vara.
Eu fac una de joaca pt copii acum, am vazut cum, se face mai demult, dar nu am mana mesterilor de atunci. Acoperisuri de stuf se mai fac, insa case mai greu, eu nu mai stiu pe nimeni caci au murit.

În Moldova, casele de la tara se făceau din chirpici.
Lutul se amesteca cu paie și pleacă de la grâu, se adauga apa . Se amesteca compozitia bine cu picioarele. Apoi se fac cărămizi, cu o matrita de lemn care se umple repetat.
Cărămizile se pun la uscat.
După construcția casei, se tencuiesc cu lut amestecat cu balega.
Tavanul si structura este din lemn.

Cu siguranta se poate construi o casa din pamant galben… si ce casa.. imi aduce aminte de tinerete… cu peretii spoiti… Cu varul acela stins…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *