Categorii
Intrebari de la cititori

Cum inalt elevatia de beton si cum o leg de fundatia veche?

Buna ziua, am demolat o camera de caramida care a fost alipita de casa actuala fara legatura cu aceasta. Am observat ca fundatia la nivelul solului este foarte mica (aproximativ 15 cm). Intrebarea mea este daca pot cumva sa inalt aceasta elevatie cu beton pentru a construi pe ea un alt zid din bca? Cum as putea sa fac legatura intre noul beton si fundatia veche? Multumesc anticipat.


Intrebare de la Andrei, pe adresa redactiei: Cum inalt elevatia de beton si cum o leg de fundatia veche?

2 răspunsuri la “Cum inalt elevatia de beton si cum o leg de fundatia veche?”

Buna ziua, ar trebui sa o considerati ca si o consolidare de fundatie. In acest caz se sapa pe ambele parti ale fundatiei vechi pana la adancimea de inghet din zona (90-100 cm). se pune armatura pe ambele fete cu ancore (4 buc / mp) bagate in fundatia veche. Etrierii ar trebui sa fie cu latura mica de 15 cm astfel ca betonul sa fie de 20 cm pe ambele fete si latura lunga sa fie de la adancimea de fundare – 5 cm si pana la fata noii elevatii – 5 cm in cazul in care nu mai turnati si placa de pardoseala. Barele longitudinale sa fie 4 fire de D = 14 mm si 2 sau 4 fire de D = 10 mm puse intre ele si prinse cu agrafe.
Cu stima
0769214470

Avind in vedere dimensiunile foarte reduse (15 cm) ale fundatiei existente va recomand s-o spargeti si sa executati o fundatie noua care respecta toate Standardele de Constructii in vigoare. Pentru multe alte detalii si precizari / lamuriri ma gasiti la adresa de email: sorin30041960@yahoo.com
inginer constructor AUTORIZAT RTE (Responsabil Tehnic Executie)
Sorin C.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *