Categorii
Intrebari de la cititori

Suma necesara constructie casa bucatarie, baie, 2 dormitoare

Buna ziua. As dori sa construiesc o casa de 84 mp, fara etaj. Bucatarie, baie, 2 x dormitor si sufragerie. De ce suma as avea nevoie? As dori sa aflu un pret aproximativ, in care sa fie inclusa si tamplaria din termopan.
Multumesc!


Intrebare de la Mihaela, pe adresa redactiei: Suma necesara constructie casa bucatarie, baie, 2 dormitoare.

7 răspunsuri la “Suma necesara constructie casa bucatarie, baie, 2 dormitoare”

Construind „La negru” complet o faceti cu aproximativ 38.000 Euro cu timplarie, invelitoare, instalatii si finisaje dar fara pretentii!!! Adica cu materiale de finisaje / timplarie / instalatii / invelitoare de cel mult calitate medie.
inginer constructor
Sorin C sorin30041960@yahoo.com

Din experienta mea iti pot spune ca nimeni nu te poate indruma nici macar aproximativ cu cat te poate costa o casa .
Acest lucru depinde de mai multi factori :
– amplasarea terenului ( manopera depinde de localitatea si zona tarii)si facilitatile de care dispune( curent electric, apa, canalizare, gaz, internet si acestea sunt costuri care se adauga la pretul total al casei)
– arhitectul si structuristul care iti proiecteaza casa
-taxele care trebuiesc plătite la stat la începerea si sfârșitul constructiei ,precum si studiul geotehnic si dirigintele de șantier care vei fi obligata sa ii ai
– materialele pe care vrei sa le folosești in constructia casei
– mesterii cu care lucrezi ( cat de priceputi si seriosi sunt , oricum NICIODATĂ NU PLATII BANII INAINTE )
Tot ce am înșirat mai sus influențează mult pretul unei case, si nu am auzit la nimeni pana acum ca suma pe care si-a propus-o la inceput sa rămână aceeași si la final.

Buna ziua

Tot ce a procizat Catalina in postarea dansei este foarte corect.
Pentru solicitarea “Suma necesara constructie casa bucatarie, baie, 2 dormitoare” putem spune cel mult ca un pret estimativ de realizare a locuintei de 84-85 mp se incadreaza in limitele normale de 30-50k euro in functie de materialele folosite, mana de lucru si de pretentiile solicitantul.
Pretul pe metru patrat de constructie difera foarte mult de la zona la zona, de la constructie la constructie, de la producator de materiale la producator de materiale. O estimare generala este de 350-500 euro/mp dar prezentarea este foarte generala si marja de eroare poate sa fie de pana la 40%.
Asa cum a precizat Catalina anterior, este necesar sa parcurgeti niste pasi pentru a incepe construirea casei:
– solicitare pentru deschiderea de santier la primaria ( administratie ) locala
– stuidiul geodezic si geotehnic al terenului
– realizarea si aprobare proiectului
– obtinerea tuturor documentelor necesare desfasurarii activitatilor aferente.
– achitare taxe
– cautare si achizitionare materiale
– gasire echipa cu care sa incepeti constructia
– alegerea unui coordonator de lucrare ( diriginte santier , inginer constructor , etc . )
– asigurarea utilitatilor necesare pentru buna desfasurare a activitatilor
Acestea sunt doar o mica parte din ce aveti de realizat pentru a incepe sa ridicati o casa.
Lucrul cu care trebuie sa va inarmati cel mai mult este RABDAREA si CALMUL aferent .
Din proprie exparinta pot sa va spun ca n-o sa reusit sa va incadrati in sumele stabilite. Important este sa tineti cheltuielile sub control si sa respectati planurile proiectului. Am avut multe probleme cu echipa de muncitori pentru ca ei doreau sa faca ce era mai simplu pentru ei si sa dea rasol iar eu doream sa se respecte proiectul exact asa cum era realizat.
Am descoperit la cofrare ca aveam grinzi subdimensionate ( in proiect era de XX si ei au facut grinzile la XX-3 cm ), fire metalice lipsa ( in proiect erau 8 bare si ei au pus 6 ), trecerile pentru tevi si alte utilitati lipsa ( lasa domnule ca le facem dupa aia cu carota ) si multe alte probleme. Deci atentie la construirea casei si aveti grija cine coordoneaza munca in santier.
Realizati un plan de efectuare a lucrarilor in care sa puneti foarte clar clauze si conditii de realizare – termene si conditii de calitate.
Si inca ceva important – exact asa cum a spus Catalina, banii ii dati dupa terminarea unei anumite etape. Nici un leu in plus pentru ca ramaneti cu buza umflata. Va doresc succes!

Stimate Domnule „Hardsoft21”,
Dupa parerea mea, ca inginer constructor cu experienta peste 30 de ani autorizat Diriginte Santier dar si RTE (Responsabil Tehnic Executie) la costurile minime precizate de Dvs de 350 Euro/mp nu puteti sa finalizati o casa de 85 mp ca sa-i faceti si Receptia la terminarea Lucrarilor (adica finalizate Structura, Zidariile toate, Timplaria exterioara / Interioara, Finisajele, Instalatiile cu echipamente complete, Invelitoarea si Sistemul Pluvial, Thermosistemul Exterior) si peste toate sa platiti vreme de circa 3 luni un Diriginte de Santier plus un inginer RTE!
Ca sa nu mai vorbim si despre taxele si Impozitele legale (TVA,Impozit pe salarii,CAS,CASS,etc.)
M-as bucura sa-mi demonstrati, macar pe hirtie, prin calcule reale si realiste, cum veti reusi sa va incadrati in 350 Euro/mp construit desfasurat, adica in total pentru 85 mp 29.750 Euro.
Cu respect,
inginer constructor,
Sorin C.

Stimate domnule Sorin – daca invatati sa ctiti ce scrie acolo si nu ce doriti dvs., o sa intelegeti textul conform cu realitatea prezentata.
Copy-Paste ( metoda Victoras Monta) din textul aterior:
„O estimare generala este de 350-500 euro/mp dar prezentarea este foarte generala si marja de eroare poate sa fie de pana la 40%.”
Si acum sa incepem explicatiile ca la gradinitia:
– 350 euro/mp reprezinta pretul minim – minimorum daca dansul face constructia cu o echipa de prieteni si cel care coordoneaza lucrarea este „pretinul” lui cel mai bun – costuri minime , calitate … hmmmm.
– 350+40% = 490 euro/mp este in cazul in care echiap si „pretinul” nu sunt asa de prieteni si cer si ei ceva banutzi. La 84 mp rezulat un pret de 41160 euro. Parca ne apropiem de realitate. .. dar mai e pana acolo. Aici solicitantul se poate incadra la o casa pe structura de lemn la gata sau cu finisaje minimalistice. Depinde de ce doreste sa realizeze.
– 500 euro se apropie de valoarea de mai sus, deci la ea nu comentam ca o facem in mod inutil – adica 42.000 euro .
– 500+40% = 700 euro/mp este un caz sa zicem realist – 58.800 euro pret de lucrare pt o casa serioasa, cu pretentie, cu staif.
Acum dupa ce „da muieti is posmagii”, poate intelegeti postarea si exprimarea …. ” prezentarea este foarte generala si marja de eroare poate sa fie de pana la 40%” ( greu cu comunicarea asta , poate era bine sa va fac un desen ca poate din el intelegeati mai bine postarea).
Si ca sa va linistesc putintel avantul pioneresc de care dati dovada, pot sa va prezint o casa de 76 mp ridicata ( fara pretentie de palat ) cu un pret de 28.500 euro ( aproximativ).
Casa a fost ridicata in zona Stefanesti de Jos, langa Bucuresti, de un amic care a facut imprumut la banca 25.000 euro si 5000 a avut bani de/din buzunar. Constructie ridicata cu acte in regula, pe structura de lemn cu peretii de BCA si care asa cum am precizat nu are pretentiile unui palat dar se locuieste in ea si nimeni nu sufera de mai nimic. Mana de lucru a fost a celor care au dorit sa ajute „la pret minim” iar „coordonatorul de lucrare” a fost varul-cumnatei-nepoatei lu’ tzatza Mitza din colt de la Budesti, neam la a 50 spitza cu cel care este proprietarul casei. Deci … daca vrei, se poate si cu un pret rezonabil dar fara prea mari cerinte la final.
Nu am nimic de comentat dspre postarea dvs., sunteti liber sa postai si sa spuneti ce doriti dar pot sa spun ca va cunosc ca un cal breaz ca fiind un „GIGI contra” si nimeni nu poate sa va spuna ceva ca o sa luati foc mai ceva ca iasca langa lumanarea aprinsa. Deci va doresc succes si daca aveti timp liber, dorintza si alte asemenea simtiri, va spun ca un alt amic/prieten/cunoscut isi ridica casa in zona limitrofa Voluntari si are nevoie de un „coordonator de lucrare” – un ganditor de santier. Are omul proiect, acte si tot ce trebuie dar nu prea are banul gramada de dat pe toti speialistii din bransa. Casa se ridica din boltzari si grinzi turnate. Ma gandeam ca pentru „un mic si o bere” poate puneti si dumneavoastra umarul sa-l ajutam pe omul respectiv sa-si vada visul implinit. Pot conta pe dvs?
Va multumesc pentru intelegerea si ajutorul pe care sper ca doriti sa le oferiti benevol si din toata inima unui om care are un vis de realizat.
Va doresc o zi buna.

Stimate Dle.,
Nu cred ca ma cunoasteti absolut deloc, dar acest lucru n-are absolut nici-o importanta.
Va doresc sa va impliniti visele Dvs precum si pe cele ale tuturor prietenilor Dvs., dar fara mine.
inginer constructor,
Sorin C.

Echipa case la rosu si la cheie 0767270592 va putem ajuta cu placere oferim calitate si garantie pentru mai multe detalii contactatine

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *