Categorii
Intrebari de la cititori

Tavan OSB pe profile de rigips s-a ondulat. Ce fac?

S-a pus la un duplex, tavan din Osb pe profile de rigips. Deasupra Osb-ului s-a turnat celuloza de 5 kg/mp. Dupa, s-a pompat tencuiala mecanizata in incaperi. Si aici a aparut problema, fiindca s-au ondulat / dilatat placile de Osb de pe tavan.


De la ce credeti ca s-a intamplat asta? De la umeazeala produsa de tencuire sau de la celuloza? Ce e de facut in continuare, avand in vedere ca urmeaza sa se puna rigips sub Osb?

Intrebare de la Cristian, pe adresa redactiei: Tavan OSB pe profile de rigips s-a ondulat. Ce fac?

6 răspunsuri la “Tavan OSB pe profile de rigips s-a ondulat. Ce fac?”

chemați „meseriașii” care v-au facut. asta se intampla cand va uitati la pret si nu la calitatea lucrări. Ca să face o lucrare buna trebuie timp. dați jos si refaceti

Data jos celuloza si osb-ul, suplimentate profilele, adaugata vata bazaltica pentru a izola (sprijinita pe profilele de rigips), apoi adaugat direct rigipsul.
Distanta intre profilele pe care se prinde rigipsul ar trebui sa fie de 40 cm, iar ancorarile ar trebui sa fie atat perimetral, cat si pe centrul tavanului.

Trebuia pus OSB tratat ptr. umezeala etc. si eventual pusă izolație de vată că e mai ușoară. Distanta dintre profile, rost de dilatare etc.

Cristian a spus bine ce trebuie sa faci. Asta că sa ai un tavan ok. Izolația nu trebuie sa intre in contact cu tavanul, ci trebuie sa stea deasupra lui

Din capul locului, sigur OSB-ul e subțire și probabil ca a fost fixat la distante mari între holșuruburi, apoi luați în calcul cele spuse mai sus… structura contează la fel de mult. recomandat cel de 12 mm și tip 3

trebuia lasat si putin spatiu intre placile de osb caci lucreaza la temperatura. Eu am pus la mine acasa tavan de osb prins cu holtsuruburi in grinzile planseului podului, polistiren pt izolare spre interior, adeziv, glet si tiffel si este ok. Vata 20 cm intre grinzile (riglele planseului podului). Am mai auzit de osb curbat vara datorita caldurii din pod daca a fost pus fara spatii intre placi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *