Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Bucataria din balconul apartamentului. Inspiratie in imagini

Subiectul amenajarii bucatariei in balcon este foarte interesant in special pentru locuitorii apartamentelor si garsonierelor mici. Dorinta de extindere a spatiului util dintr-o locuinta a facut ca tot mai multi proprietari sa aleaga sa mute bucataria intr-unul dintre balcoanele pe care le detin, castigand astfel o camera in plus.


Un astfel de proiect implica o multime de costuri, cheltuieli, stres si decizii. Insa cei care l-au dus deja la bun sfarsit sustin ca mutarea bucatariei in balcon a fost o decizie inteleapta, atat pentru ca locuinta lor pare sa fi devenit mai spatioasa, cat si pentru ca prepararea si servitul mesei in balcon este mult mai placuta datorita nivelului mare de lumina din acest spatiu.

Idei de amenajare a bucatariei in balcon

Prin mutarea bucatariei in balcon poti castiga o camera pe care sa o transformi intr-un dormitor suplimentar. Aceasta idee este potrivita atunci cand familia proprietarilor apartamentelor sau garsonierelor se mareste si nu exista posibilitatea de mutare intr-o locuinta mai spatioasa sau cand pur si simplu nu se doreste acest lucru. Daca te afli intr-o astfel de situatie si doresti sa-ti maresti aria locuibila a apartamentului prin mutarea bucatariei in balcon, iti oferim cateva idei si sugestii de amenajare pe care sa le iei in considerare.

Sa izolezi bine balconul in care vei amenaja bucataria, astfel incat sa nu ai pierderi de caldura in timpul iernii si sa previi producerea igrasiei.

Sa alegi tamplarie de calitate, eventual prevazuta cu sisteme de ventilatie, pentru a asigura un constant control al umiditatii in interiorul balconului. In acest fel aerul din noua buccatarie va fi mereu proaspat si uscat.

Afla mai multe detalii de aici: Inchiderea balconului – avantaje, dezavantaje si informatii utile.

Sa alegi mobila proiectata la comanda, pentru a consuma in cel mai ergonomic si economic mod putinul spatiu din balcon. Opteaza pentru proiectarea mobilei pe verticala si foloseste intreaga inaltime a peretilor, economisind astfel spatiu la nivelul solului.

Te invit sa citesti si: Extinderea si amenajarea unei bucatarii in balconul alaturat.

Daca apartamentul tau are mai multe balcoane, alege sa amenajezi bucataria in cel situat cat mai aproape de sursele de apa, canalizare, gaze etc. Nu uita ca modificarea traseelor de instalatii costa destul de mult si nu poate fi realizata fara proiecte avizate in prealabil.

Citeste si: Modele de bucatarii mici extinse sau amenajate in balcon.

Daca actuala bucatarie beneficiaza de balcon, muta acolo zona de gatit, iar in spatiul fostei bucatarii – dupa eliminarea peretelui care o desparte de balcon – poti amenaja camera de zi. Locul de luat masa poate fi amenajat intre cele doua arii de interes.

Pentru a economisi spatiu in interiorul balconului, opteaza pentru un loc de luat masa ingust. Acesta poate fi amenajat chiar sub fereastra, pe lungimea balconului si astfel te vei putea bucura de privelistea orasului in timpul meselor.

Poti vedea si: Amenajarea bucatariei in balcon, solutie practica in apartamente mici.

Daca nu vrei sa incarci vizual aspectul balconului, alege sa proiectezi mobila alba sau in culori cat mai deschise.

Nu incarca decorul cu perdele si draperii. O suprafata vitrata atat de mare capata un aspect incarcat daca este acoperita cu textile. Bucura-te de lumina ce patrunde prin ferestrele balconului, iar daca ai nevoie de intimitate, apeleaza la jaluzele sau la roletele textile. Acestea sunt usor de instalat, de manevrat si nu ocupa spatiu.

Daca locuiesti intr-un bloc nou, iar regulamentul nu-ti permite inchiderea balconului pentru extinderea spatiului locuibil, poti sa-l transformi intr-o bucatarie de vara, dotandu-l cu o zona de gatit, un gratar electric si cu un loc de luat masa. Te asigur ca astfel iti vei petrece cu mai multa placere timpul liber in propriul balcon.

Iata cateva idei din care sa te inspiri: Bucataria de vara din balcon – amenajari de vis si totusi realiste.

Pentru mai multa inspiratie, te invit sa rasfoiesti colectia de idei in imagini de mai jos.

Sursa foto: Decor Fashion

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *