Categorii
Intrebari de la cititori

Casa fara fundatie, la parter am umezeala, ce fac?

Casa cu 2 etaje fara fundatie. Casa construita in nepricepere de cunoscuti (este atasata de o casa batraneasca si nu a necesitat plan). Dupa 5 ani de locuit am observat ca la parter totul este imbibat in apa, zidurile sunt ude (10 – 15 cm H). Se mai poate face fundatie? Exista vreun fel de a salva casa? Vreun expert in situatia descrisa prin zona DB sau Bucucresti? Multumesc!


Intrebare de la Gabriela, pe adresa redactiei: Casa fara fundatie, la parter am umezeala, ce fac?

12 răspunsuri la “Casa fara fundatie, la parter am umezeala, ce fac?”

Pentru umezeala exista aparate dezumidificatoare care extrag apa din aer și ajuta totodata și purifica aerul . Acestea sunt ptr diferite suprafețe mp dar sunt mobile și le puteți plimba prin toată casa , funcționează pe curent electric . Găsiți o gama variata in rețelele Dedeman dar desigur și pe alte situri magazine . Noi am luat unul marca alecoair și chiar face treaba buna . Preturile variază in fct de model și firma între 600-1500

Buna ziua! O expertiză și un proiect de consolidare este o cheltuiala inutilă pentru beneficiar in favoarea expertului si proiectantului! Daca este asa cum spuneti ca exista deja doua etaje si nu este fundatie expertiza va costa, proiectul de consolidare va costa dar, cel mai mult va costa consolidarea! Si nu va garantează nimeni ca nu vor mai fi infiltratii! Toate acestea vor fi decontate de beneficiar care a luat deja o teapa achizitionand aceasta casa! Solutia: Proiect pentru studiul geotehnic si un proiectant serios care nu va va putea da alta solutie decat, alta casa! Nu se stie daca in același loc decat dupa studiul geotehnic! Merita numai daca este monument istoric si trebuie conservart! Suntem firma de proiectare care lucreaza pentru beneficiar si nu numai pentru profit!
Cu stima,
ing. Toader Burdea Mobil: 0769280113

O recomandare, nu un sfat. Cauta un specialist bun , un structurist , care sa iti faca un proiect tehnic. Costa mai putin un proiect de consolidare si executie cu profesionisti , decit o demolare
a cladirii. Sfaturi de la amatori ori „prieteni” categoric NU. Inca odata, considera aceasta o recomandare.

Cauciuc Lichid este o membrana elastica ce ofera o hidroizolatie uniforma fara urme si imbinari, cu o elasticitate deosebita, inalta rezistenta mecanica si durabilitate. Cauciuc Lichid are o aderenta excelenta pe diferite suprafete, precum: metal, beton, lemn, membrane bituminoase, tabla, etc. aplicabila si pe suprafete cu relief complex.
Brand: OEM
Tip ambalaj: Galeata
Tip aplicare: Trafalet
Tip produs: Hidroizolatii Membrana hidroizolatie
Cauciuc Lichid pentru hidroizolatii, 20Kg – eMAG.ro
emag.ro/cauciuc-lichid-pentru-hidroizolatii-20kg-hl11/pd/DWZ8HMMBM/
emag.ro/cauciuc-lichid-pentru-hidroizolatii-20kg-hl11/pd/DWZ8HMMBM/

In Timisoara sunt o gramada de cladiri istorice care nu au fundatie sau au fundatie din caramida si au igrasie, dar s-au renovat. Se poate face subfundare sau pune o membrana hidroizolanta.

Se poate remedia situatia. Trimiteti la adresa de email: sorin30041960@yahoo.com citeva fotografii sugestive si o Schita cotata cu dimensiunile casei,grosimea peretilor, inaltimea casei, tipul podului si daca puteti si o Schita a Sectiunii Verticale pentru stabilirea solutiei optime de consolidare. Va rog sa precizati si locatia.
inginer constructor
AUTORIZAT DIRIGINTE SANTIER si RTE(Responsabil Tehnic Executie)
Sorin C.

Ah ce-mi place sa vad ca sunt probleme la care pot sa dau solutii. Spunea mai sus cineva ca exista cladiri istorice care n-au fundatii si se pot renova. Desigur ca da. As mai plusa spunand ca piramidele din Egipt nu s-au construit cu teodolituri, lasere si boloboace!
Stimata doamna, nu va trebuie ingineri, structuristi, expertize ci o solutie ca sa tineti apa departe de casa.
Aveti mai multe solutii.
Cea mai costisitoare este sa sapati la adancimea de 1 m sant, de jur imprejurul casei si sa instalati un sistem de drenaj al apei.
Cea mai simpla este sa montati langa casa o bariera impotriva patrunderii apei. Spunea cineva de o membrana de cauciuc aplicata cu pensula. Da, e bine dar nu singura, ci combinata cu alte masuri.
De as fi in locul dvs, as face un sant lat de 1 m si adanc de 1,5 metri langa casa (cu speranta ca nu va fi un cutremur, as turna pietris 30 cm, as pune o teava de drenaj de 110 mm, as astupa cu pietris inca 20 cm, as aseza membrana din plastic in forma de L, pe casa si pe pietris si as astupa cu pamant. Fara trotuar din beton, doar pamant. Apoi as astepta un sezon. As acorda o atentie deosebita la partea din NE si SV. Daca umezeala mai intra in pereti si podele, dupa un an, continuati cu hidroizolatii pentru vector negativ de infiltratii. Lideri mondiali in aceste hidroizolatii sunt cei de la kerakoll. O companie din Italia. Solutii eco extrem de scumpe dar garantate cat veti trai si dvs si copiii si nepotii dvs. daca nu va da mana, apelati la urmatorii din top: Sika, companie elvetiana, daca nici cu astia nu cadeti la pace cu banii, o alta companie din Italia, Mapei. NUMAI DACA NU AVETI REZULTATE IN EXTERIOR.
Asadar, lasati neprofesionisti ca v-au construit casa nu stiu cum, actionati cum v-am aratat si o sa imi multumiti la anul.
Cu stima,
Daniel

Dati-mi va rog un telefon (0722 265 668) pentru mai multe detalii, sa convenim si cum sa faceti cateva poze si stabilim care sunt pasii urmatori.
Garantat veti avea cea mai buna solutie la situatia dumneavoastra.

Domnul Daniel sunteti meserias ? Va ocupati de sistem drenare a apei in jurul casei? Doresc SA iau legatura cu dvstra …

În principiu trebuie făcută fundație – subturnare și un strat de rupere al capilarității.

Ca idee bună să evitați problemele cu umezeala – turnați fundația din beton impermeabil!!

Bună ziua! Și eu am aceiași situație la Șoimoș, județ Arad.
Nu găsesc echipă sau meseriași liberi. Toți au lucrări până la sfârșitul lunii septembrie.
Căsuța are 35 mp, în spatele casei fiind la un metru distanță de deal cu copaci. Iarna când dădeam căldură gresia din baie și parchetul erau cu apă.

Se poate să îmi spuneți,cum găsesc o persoană dispusă să lucreze la acest aspect. Telefon: 0744117730.
Mulțumesc

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *