Categorii
Intrebari de la cititori

Ce fel de vata pot folosi la izolare mansarda?

Buna ziua. Ce fel de vata se poate folosi la izolarea unei mansarde? De exemplu vata minerala de sticla isover rio plus de la Dedeman 7500 x 1200x 100 mm este ok?


Intrebare de la Marian, pe adresa redactiei: Ce fel de vata pot folosi la izolare mansarda?

2 răspunsuri la “Ce fel de vata pot folosi la izolare mansarda?”

Da, este destul de ok, uitati-va la conductivitatea termica sa fie cat mai mica, iar placile sa nu se rupa usor. Daca aveti grinzi de 15, puneti un strat de vata de 10, apoi polistiren extrudat de 5 ca sa va tina vata si sa izoleze bine, precum si sa va usurati munca sa nu va mai chinuiti cu sarma care sa tina vata.

Izolatia la mansarda este foarte important sa fie eficienta termic si fonic astfel incat sa asigure un confort financiar si ambiental iarna /vara.
Izolarea intre corni cu CELULOZA sau Fibra de lemn pompabila va asigura un strat izolator continuu, fara intreruperi sau pierderi de caldura pe la imbinari, lasa acoperisul sa „respire” avand difuzia de vapori 2, inmagazineaza cea mai mare Cantitate de caldura = 2100 J/kg*K (Vata minerala are intre 800-950 J/kg*K).
Cea mai mare cantitate de caldura se pierde iarna (respectiv se transfera vara de la acoperis in mansarda) pe la acoperis. Daca se executa o izolatie corecta, continuu, fara pierderi pe la imbinari sau pe langa corni, cu materiale eficiente atunci obtineti o reducere a cheltuielilor cu cca 35-45%. Eventualele diferente de pret dintre vata si Celuloza/Fibra de lemn se recupereaza in cca 2-3 ani din eficienta izolatiei.
Lasati un nr de telefon whatsapp si va putem trimite teste video sau ne puteti da mai multe detalii pe calin@izolatiinaturale.ro
0799700705

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *