Categorii
Amenajari si decoratiuni exterioare

Balansoare suspendate pentru terase si balcoane

Nu doar copiii adora leaganele, ci si adultii gasesc placuta distractia in diverse constructii menite sa le dea senzatia ca zboara cu pletele in vant. De aici si popularitatea balansoarelor destinate special pentru dotarea gradinilor, teraselor si balcoanelor.


Insa balansoarele suspendate sunt mai apropiate de ideea de leagan decat cele obisnuite, cu picioare, pe structura metalica sau din lemn. In plus, spre deosebire de modelele prevazute cu picioare, cele suspendate ocupa mai putin spatiu si se pot incadra mai usor in amenajarea teraselor si balcoanelor, spre bucuria intregii familii.

Ce este un balansoar suspendat

Balansoarele suspendate sunt, in fond, niste leagane, mai mari sau mai mici, care sunt prevazute cu un sistem de sustinere confectionat din sfori, lanturi sau cabluri. Sistemul de sustinere permite suspendarea balansoarului de tavan sau de grinzile acestuia, astfel incat leaganul pare sa pluteasca in aer, deasupra solului.

Modelele ilustrate in galeria foto de mai jos sunt confectionate din lemn si au forma unor paturi sau canapele cu aspect rustic. Dar un balansoar suspendat poate fi confectionat si din sfori (de catre cunoscatorii tehnicii macrame), din metal sau din materiale si piese de mobilier reciclate. In ce priveste dimensiunile, un astfel de leagan poate fi proiectat pentru o singura persoana, pentru doua sau chiar pentru 3 sau 4 persoane. Dimensiunea se stabileste in functie de spatiul disponibil, caci daca intr-o terasa spatioasa poate incapea lejer un balansoar mare, intr-un balcon de apartament nu cred ca e loc decat pentru un model de cel mult doua persoane.

Te invit sa citesti si: Patul balansoar – gustul copilariei pe terasa casei tale.

Mobila ce poate fi transformata in balansoare suspendate

Un asemenea leagan poate fi construit de la zero, in baza unor proiecte predefinite clar. Insa un balansoar suspendat poate renaste si din diverse piese de mobilier sau elemente de decor vechi, scoase din uz. De pilda, dupa eliminarea picioarelor si a unei laterale patuturile bebelusilor pot deveni niste balansoare superbe, astfel putand fi utilizate, in balcon sau in terasa casei, de copiii care au crescut multi ani la rand. Ceva mai multa munca, rabdare si pricepere necesita transformarea usilor vechi din lemn in leagane tip fotoliu sau canapea.

Vezi si: Balansoarul din terasa. IMAGINI.

Sursa foto: Pinterest

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *