Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Polite in locul dulapurilor suspendate in bucatarie

Ideea de a inlocui obisnuitele dulapuri suspendate din bucatarie cu o serie de polite deschise se poate dovedi a fi o alegere buna atat pentru cei care sunt in cautarea unor solutii ieftine si practice de depozitare a veselei, cat si pentru cei care se declara plictisiti de configurarea clasica a mobilierului de bucatarie.


Desi prezinta o serie de dezavantaje ce nu pot fi trecute cu vederea, politele deschise sunt apreciate de catre iubitorii unor stiluri de amenajare populare. Acestea se regasesc adesea in bucatariile amenajate in stil rustic, Shabby Chic, industrial, vintage, clasic si chiar in cele amenajate in stil nordic sau modern. Altfel spus, sunt cat se poate de versatile, argument care m-a si convins sa le dedic un nou articol.

Avantajele politelor deschise in amenajarea bucatariei

Inainte de a enumera avantajele si apoi dezavantajele utilizarii politelor deschise in amenajarea bucatariei vreau sa adaug ca cei care le gasesc frumoase aleg sa vada doar aspectele pozitive ale acestora. Iata care sunt avantajele:

Politele ocupa mai putin spatiu decat dulapurile suspendate.

Sunt mai ieftine, putand fi confectionate chiar si din scanduri sau bucati de lemn reciclat.

Pot fi confectionate in regim DIY chiar si de catre incepatorii in acest domeniu si pot fi adaptate cu usurinta spatiului disponibil.

Imprima o nota de caldura bucatariilor.

Este mai usor sa gasesti obiectele depozitate pe polite, lucru util in special in bucatariile pensiunilor si unitatilor de cazare dotate cu chicineta.

O polita pe care se depoziteaza vesela, condimente sau diverse recipiente cu alimente neperisabile poate capata un aspect decorativ datorita faptului ca obiectele mentionate pot fi intercalate cu mici schite, tablouri, plante de interior sau chiar unele decoratiuni, in acest fel bucataria fiind mai usor de personalizat.

Iata un alt articol pe acest subiect: Polite pentru bucatarie – depozitari practice si frumoase.

Dezavantajele depozitarii pe polite in bucatarie

Desi imi plac bucatariile inzestrate cu polite, etajere si rafturi deschise, recunosc ca cele cateva dezavantaje pe care acestea le prezinta ma fac sa prefer totusi dulapurile inchise. Iata de ce:

Fiind complet deschise, atat politele cat si vesela si toate celelalte obiecte depozitate pe acestea sunt expuse la murdarire constanta si rapida. Bucataria este un spatiu in care vaporii de apa si particule de grasime sunt prezente mereu si orice zona expusa acestora necesita ingrijire constanta. Pe scurt, desi frumoase, politele deschise si continutul acestora se murdaresc mult mai rapid.

Un alt dezavantaj il reprezinta faptul ca o polita deschisa te obliga sa mentii in permanenta ordine obiectele pe care le depozitezi pe suprafata ei. Bucatariile cu polite la vedere sunt frumoase in primul rand pentru ca vesela, ustensilele de gatit si micile decoratiuni asezate pe acestea sunt mereu ordonate si perfect asortate. Cred ca iti imaginezi ca nici nu se pune problema sa mai arate frumos o adunatura de farfurii de diferite dimensiuni, forme si culori asezate in dezordine pe o etajera.

Iata ce iti recomand sa mai citesti: Solutii de depozitare a maruntisurilor care aglomereaza blatul de bucatarie.

Din aceeasi categorie: Organizarea bucatariei – idei rapide, ieftine si frumoase la indemana oricui.

Consider insa ca una sau doua polite pot fi integrate in (aproape) orice bucatarie, fie si doar in scop decorativ, caz in care pot fi amplasate intr-o laterala a ferestrei, intr-o nisa existenta, deasupra locului de luat masa sau intr-o zona destinata prepararii ceaiului si cafelei, special amenajata in cadrul unei bucatarii mai generoase.

Te invit sa citesti si: Depozitarea obiectelor si alimentelor din bucatarie – sisteme ingenioase.

Sursa foto: homebnc.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *