Categorii
Casa pas cu pas

Proiecte de case minuscule, usor de cumparat si construit

Daca nu vrei sa cheltuiesti prea multi bani pentru constructia unei case, fie ca vorbim despre o locuinta de vacanta sau despre o una permanenta, pe un teren mic dintr-o aglomeratie urbana, e clar ca trebuie sa te orientezi exclusiv spre proiectele de case mici si compacte ce pot fi realizate din materiale usoare si ieftine.


O casuta compacta, configurata ergonomic iti poate oferi tot confortul necesar, daca nu simti nevoia sa locuiesti intr-o resedinta mare, cu multe incaperi, ci preferi sa-ti petreci cea mai mare parte a timpului liber afara, in curte sau in gradina. Echipa australiana Uber Tiny Homes promoveaza acest stil de viata, oferind spre vanzare proiecte de case mici si compacte in baza carora iubitorii acestui stil de viata isi pot construi caminul mult visat.

Case mici cu posibilitate de miscare si extindere

Proiectele celor de la Uber Tiny Homes sunt concepute sub forma unor casute compacte mobile, care pot fi transportate cu usurinta pe platforme de dimensiuni standard. Insa toate aceste proiecte pot fi adaptate sau redimensionate, pentru a putea fi construite pe pozitie fixa, direct pe terenul beneficiarilor. Doritorii le pot solicita arhitectilor australieni realizarea unor proiecte personalizate, contra cost, desigur, daca modelele existente in portofoliul acestora li se par prea mici. Ca idee insa, fiecare dintre proiectele caselor mici marca Uber Tiny Homes sunt prevazute cu cate o bucatarie, un spatiu de zi (un living mic), o baie si un dormitor. Difera doar configuratia interioara si asezarea fiecaruia dintre spatiile enumerate.

Te invit sa citesti si despre: 6 avantaje de necontestat ale caselor mici.

In opinia mea, o casa atat de mica este potrivita mai degraba in calitate de refugiu de vacanta, casa pentru musafiri construita in curtea resedintei principale sau in calitate de spatiu de inchiriat in scop turistic. Cred insa ca prin alaturarea a doua astfel de constructii compacte se poate obtine o locuinta mai spatioasa si cu siguranta mai confortabila decat un mic apartament de bloc. Marele avantaj al casutelor de acest tip (si al constructiilor la nivelul solului in general) il reprezinta posibilitatea extinderii in timp. Astfel ca un cuplu de tineri poate porni la drum cumparand un teren in zona dorita si construind pe acesta o casa in genul celor din proiectele acestei firme, iar apoi, pe masura ce familia li se va mari, casa va putea fi extinsa cu unul sau mai multe corpuri suplimentare.

Iata inca o sursa de inspiratie: Si-au construit casa dupa tutoriale YouTube si i-a costat 17 mii euro.

Cel mai recent proiect, doar 63 Euro

Daca ti-am starnit interesul cu aceasta idee, te invit sa arunci o privire pe imaginile din galeria foto a articolului de astazi. Acestea ilustreaza cel mai recent proiect de casa mica al australienilor. Este vorba despre modelul Airbee, cel mai compact din portofoliul australienilor si care costa aproape 63 Euro. Acest proiect a fost conceput in calitate de casa de vacanta sau de unitate de cazare turistica, oferind o chicineta, o zona de relaxare si un spatiu de dormit amenajate in plan deschis si o baie separata, dotata cu cabina de dus walk in, wc si prevazuta cu un luminator montat in tavan, chiar deasupra cabinei de dus. Fiind vorba despre o locuinta de vacanta, proiectul nu a fost prevazut cu spatii de depozitare, insa toate celelalte proiecte concepute de arhitectii australieni beneficiaza si de o serie de dulapuri proiectate si distribuite ingenios in toate zonele locuibile. Intr-unul dintre articolele urmatoare voi reveni si cu un exemplu de casa dotata cu multe spatii de depozitare.

Vezi si: Model casa mica open space, pentru vacante sau trai zilnic.

In plus, proiectul Airbee prevede si o mica terasa acoperita proiectata pe una dintre laturile lungi ale casei, astfel incat locatarii casutei sa-si poata petrece intr-un mod confortabil si la adapost timpul chiar si pe timp de ploaie sau in cele mai insorite momente ale zilei.

Te invit sa citesti si: Dezavantajele caselor mici si mobile pe timpul iernii – solutii utile.

Sursa foto: UberTinyHomes (ubertinyhomes.com)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *