Categorii
Intrebari de la cititori

Sa izolez 3 pereti exteriori la casa si unul neizolat?

Buna ziua. Vreau sa izolez 3 pereti exteriori la casa, iar pe al patrulea sa il las neizolat (cu polistiren). Pot aparea probleme de condens daca fac asa? Este gresit? Trebuie izolata toata casa ca sa fie ok? Multumesc.


Intrebare de la Cezar, pe adresa redactiei: Sa izolez 3 pereti exteriori la casa si unul neizolat?

4 răspunsuri la “Sa izolez 3 pereti exteriori la casa si unul neizolat?”

Buna ziua. Izolarea casei implica respectarea conditiilor de instalare si folosire. Mai clar, cand izolati trebuie sa va ganditi cu cel fel de material izolati – polistiren, vata bazaltica, etc.- deoarece este necesar sa se faca un calcul prealabil astfel incat punctul de roua sa nu rezulte in perete. In cazul in care puneti izolatia dupa ureche o sa aveti supriza sa aveti punctul de rou in perete, in acest fel o sa aveti clar ingrasie si multe neajunsuri in casa. Dupa ce stabiliti natura si grosimea elementelor de izolare , respectati modul de instalare. O instalare/aplicare deficitara implica pierderi de caldura prin perete si neindeplinirea scopului izolatiei.
Deci placarea a 3 pereti din 4 nu stiu daca este o solutie buna sau rea atat timp cat nu a fost facut un calcul care sa va arate ce probleme pot sa apara in cazul acestei variante.

Asa ochiometric ( cu valori din burta si dupa miros ) o sa rezulte clar ca partea de imobil neizolata o sa fie cea care pierde foarte multa caldura si in spatiile respective pot sa apara diverse probleme. Nestiind motivul pentru care nu se poate izola si ultimul perete ( motivul tehnic ) nu pot sa va spunem clar ce o sa fie in viitor – poate casa este lipita de cea a vecinului si deci nu necesita izolare. In speranta ca am reusit sa va lamuresc cel putin 20% din problema, va doresc succes si incepeti sa ganditi izoltia pornind de la un calcul de pierdere de caldura si conditiile existenta in momentul de fata. Recuperarea banilor in timp prin aport mic de caldura ( costuri mai mici cu incalzirea ) o sa justifice izolarea CORECTA a casei. Succes!

indicat ar fi cu pluta, vata minerala, plistirenul se da uitari in vest este toxic pe interior si produce boli pulmomare !
multumesc o deosebita !!!!!!!

depinde contextul. de ce sa nu izolati ? nu il puteti? nu va lasa proiectul sau din puct de vedere economic !!? indicat ar fi sa iziolati toti perdeti, caldura si mareste factura, plus s-ar purea sa produca mucegai in timp
!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *