Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Baie stil Art-Deco amenajata in verde si roz cu accente negre si aurii

Echipa de designeri care a semnat proiectul de amenajare a apartamentului din care face parte si baia ilustrata in imaginile de mai jos s-a inspirat in alegerea stilului si paletei cromatice din aspectul si arhitectura blocului londonez vechi in care se afla locuinta. Este vorba despre o constructie in stil Art-Deco ce dateaza din anii 1920, cu multe elemente originale inca in stare impecabila.


Baia, asa cum au preluat-o noii proprietari ai apartamentului, avea un aspect anost si chiar apasator, atat din cauza ca incaperea nu avea nicio fereastra, cat si din cauza ca era placata cu gresie si faianta bej – o culoare care nu exprima nimic si care este cel mai des asociata cu interioarele demodate. Pornind de la ideea ca apartamentul pentru care realizau proiectul se afla intr-o frumoasa cladire Art-Deco, dar si de la accentele aurii si alte cateva detalii pe care noua proprietara si le dorea neaparat in baia renovata, designerii de la West One Bathrooms au creionat propunerea de amenajare.

Amenajare de revista

In vechea configurare baia apartamentului cu doua camere era prevazuta si cu o cada pe care insa noua proprietara nu si-o mai dorea, anuntand echipa de designeri ca prefera dusurile de tip walk-in. Un alt detaliu pe care cei de la West One Bathrooms au fost rugati sa-l integreze in noua amenajare a fost tapetul cu imprimeu vegetal (cu frunze de bananier) de care proprietara s-a indragostit intr-una dintre calatoriile sale peste hotare. Si iata cu ce propuneri au reusit designerii sa o convinga pe proprietara:

Inspirandu-se din arhitectura si detaliile Art-Deco ale blocuui in care se afla apartamentul, designerii au propus sa mearga pe o combinatie rafinata si eleganta de culori si finisaje: marmura pentru 3 pereti ai incaperii, faianta roz tip Metro sau Subway pentru peretele de accent din interiorul cabinei de dus si placi ceramice hexagonale in nuante de gri pentru placarea pardoselii.

Paravanul despartitor si dulapul ce sustine lavoarul din baie au fost realizate din metal negru, cu aspect industrial. Tot negrul a fost ales si pentru alte mici detalii decorative: tavite si suporturi pentru articolele de igiena, rama oglinzii si cea a tabloului de pe perete, o polita decorativa etc.

Pentru a veni in intampinarea dorintelor proprietarei, dar si pentru a intari efectul spectaculos si pretios al amenajarii, designerii au ales sa introduca in decor auriul, sub forma caloriferului port-prosop si a bateriilor de dus si, respectiv, lavoar. In combinatie cu faianta roz din interiorul cabinei de dus walk-in robinetii aurii arata deosebit de sofisticat.

Te invit sa citesti si: Idei si solutii de separare a dusului din baie.

Din dorinta de a integra cat mai natural si firesc lavoarul si vasul de toaleta in decor designerii au ales un lavoar roz pal si un vas WC suspendat intr-o discreta nuanta de gri. Desi nu-mi plac obiectele sanitare colorate, recunosc ca in acest caz alegerea a fost cat se poate de reusita si inspirata.

Si pentru a nu incarca spatiul si asa destul de redus, cei de la West One Bathrooms au venit cu ideea de a utiliza tapetul indragit de proprietara pe peretele exterior al baii, de jur imprejurul usii, astfel incat sa puna in valoare nu doar baia, ci si dormitorul din care se face intrarea in incapere.

Propunerile au fost pe placul proprietarilor, in special pe placul doamnei, si, dupa cum se poate observa din imaginile alaturate, dupa transpunerea lor in realitate baia a capatat cu adevarat un aspect de revista. La o simpla analiza, realizarea unei amenajari similare este foarte posibila, chiar si cu materiale usor de procurat, cele mai scumpe elemente ale decorului fiind totusi bateriile aurii si paravanul despartitor al cabinei de dus.

Sursa foto: westonebathrooms.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *