Categorii
Proiecte de case inedite

Case container la cheie fabricate in Romania, de la 14.500 Euro

Constructiile usoare si prefabricate castiga tot mai mult, deoarece sunt mai ieftine decat constructiile traditionale, din zidarie, iar perioada de predare este foarte scurta. Dintre acestea, in ultimii ani publicul se arata din ce in ce mai interesat de casele construite din containere metalice, curentul ajungand la noi de peste ocean, unde se bucura de succes de cateva decenii.


Asa ca nu trebuie sa te mai surprinda cu nimic informatia ca poti cumpara o casa-container la cheie chiar de la producatori romani, caci piata de profil arata ca apar anual tot mai multe companii autohtone care se specializeaza anume in acest tip de constructii prefabricate. Asa ca, astazi, va voi prezenta o firma din Bacau care produce si vinde case din containere la cheie, la preturi care merita atentia publicului.

Cum se desfasoara constructia unei astfel de case

Este vorba despre TermoStar Construct din Bacau, o firma romaneasca infiintata in 2006 care, iata, s-a specializat in constructia caselor prefabricate de tip container. I-am descoperit in mediul online, total intamplator, si am decis sa scriu un articol in care sa le prezint portofoliul, caci tare mi-au placut casutele pe care le fabrica. In acest moment constructorii bacauani detin nu mai putin de 7 modele de case prefabricate standard, cu preturi cuprinse intre 14.500 si 30.240 Euro cu TVA inclus, dar si un modul cu destinatie de birou – ideal pentru cei care aleg sau pot sa lucreze de acasa, un modul tip grup sanitar ce poate veni in completarea unui camping, unui restaurant, a unei tabere sau chiar a unei scoli sau gradinite din mediul rural, precum si un modul pentru centrala termica. E bine de stiut insa ca niciunul dintre proiecte nu este batut in cuie, iar beneficiarii pot solicita ajutorul echipei TermoStar Construct in realizarea unui proiect personalizat, la dimensiunile dorite, contra cost desigur.

Nu uita sa citesti si: Constructia unei case din containere – tot ce trebuie sa stii.

Primul pas, asadar, spre constructia casei dorite presupune contactarea reprezentantilor firmei de constructii, in scopul alegerii si stabilirii proiectului (dimensiuni, numar de camere, dotari, finisaje interioare si exterioare etc). Aceasta etapa ar trebui sa se desfasoare foarte rapid daca beneficiarul opteaza pentru un proiect tip de casa container, din portofoliu TermoStar Construct. Urmatoarea etapa presupune stabilirea bugetului si semnarea contractului, dupa care se va demara productia si constructia propriu-zisa a casei. In paralel, beneficiarul se ocupa de constructia fundatiei la parametrii stabiliti in proiect, precum si de pregatirea racordurilor necesare concetarii la utilitati. Livrarea, instalarea si montarea casei pe pozitie finala spre a fi predata la cheie este etapa finala, care atrage costuri suplimentare in functie de zona in care se afla terenul si de alti factori analizati si discutati in prealabil.

Te invit sa citesti si: Dezavantajele caselor din containere – bine de stiut.

Pret de pornire de 14.500 Euro – o mini casa cu terasa

Cea mai mica dintre casutele container tip din portofoliul constructorilor bacauani este casa model 6, al carei pret afisat pe siteul constructorului este de 14.500 Euro cu TVA inclus si care are suprafata de 21 mp in interior, arie careia i se adauga alti 6 metri patrati sub forma unei terase exterioare acoperite. Asadar, avem de-a face cu o constructie metalica de tip cadru utilizata in structura containerelor maritime, izolatie exterioara cu polistiren expandat de 100 mm, EPS 80, peste care se monteaza, la exterior, lambriul din lemn sau din PVC, la alegerea beneficiarului, izolatie interioara realizata din panouri izolante de 40 mm grosime si vata minerala de 50 mm grosime. La interior finisajele cuprind pereti placati cu gips carton finisat si zugravit cu vopsea lavabila, parchet, gresie si faianta. Casutele prefabricate de tip container sunt dotate cu tamplarie PVC Premium, cu geam triplu izolant, dar si cu circuitele electrice si sanitare necesare, fiind livrate cu cabina de dus, vas wc cu rezervor, lavoar si boiler electric si cu convectori electrici meniti sa asigure confortul termic in perioadele reci ale anului. Optional, beneficiarii pot solicita preinstalarea unui sistem de aer conditionat de tip split si chiar realizarea unui sistem clasic de incalzire, cu centrala termica si calorifere. E important sa subliniez ca toate dotarile enumerate se aplica si celorlalte modele tip.

Mai poti citi si despre: Case din containere produse de vecinii greci.

La interior, casuta container de 14.500 euro, cu laturile exterioare (fara terasa) de 700 x 300 cm, este prevazuta cu o baie, o zona de gatit (bucatarie mica) si o zona de odihna, care poate fi mobilata cu o canapea extensibila sau chiar cu un pat matrimonial sau cu un ansamblu de mobilier modular, cu mobilier de depozitare, cu pat rabatabil la perete pentru noapte si cu o canapea confortabila pentru zi.

In primele doua imagini din galeria foto de mai jos vei gasi doua schite (interior si exterior) ale casei Model 6, iar imaginile ce vin in continuarea acestora ilustreaza o casa container model 5, cu suprafata de 37 mp (27 mp interiorul si 10 mp terasa), al carei pret porneste de la 22.100 Euro cu TVA inclus si care are un termen de predare de 30 zile. Asa ca poti vedea si cum arata in realitate – interior si exterior – o astfel de casa container prefabricata.

Un alt proiect similar: Frumoasa si confortabila – casa amenajata in container de 30 mp.

Sursa foto: TermoStar Construct

3 răspunsuri la “Case container la cheie fabricate in Romania, de la 14.500 Euro”

F FAINA !! dar cam scumpa un pic ! cei de la casa dex nu stergeti este o parere ! multumesc

Am realizat o astfel de casa cu containere furnizate de Luna AGRO Veres Containere Călărași.
Are o suprafata de 62 mp este formată din trei containere asamblate împreună cu ei dimensiunea 3×7 m 3×7 m și 3×3 m
Are două dormitoare de 9 mp o baie și un living de 24 mp. recomand cu căldură firma producătoare pentru seriozitate și calitate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *