Categorii
Intrebari de la cititori

Dilema: pot pune doar perdea fara draperii?

Buna seara. Va cer parerea in urma unei dileme legate de perdele / draperii. Intrucat nu prea gasesc niste draperii care sa imi placa, ma gandeam sa pun doar perdea subtirica de in alb, pe ambii pereti si niste folie pe geam ca sa mai blochez razele soarelui.


Acum ma gandesc daca ar arata bine sa am doar perdea la geamuri sau acestea trebuie sa fie insotite de draperii, intrucat in ultimul timp am vazut peste tot perdele cu draperii, ma gandesc ca nu se mai poarta ca pe timpuri doar perdele. Va multumesc.

Intrebare de la Abdula, pe adresa redactiei: Dilema: pot pune doar perdea fara draperii?

2 răspunsuri la “Dilema: pot pune doar perdea fara draperii?”

Buna, Abdula!

Variantele expuse de tine nu sunt deloc gresite, asa ca iti recomand sa alungi gandul ca una dintre solutiile la care te-ai gandit poate fi demodata.

Dar mai exista o alta solutie: sa folosesti doar draperii usoare, fara perdea, si sa le dublezi cu solete textile. Avantajul acestei solutii il vei aprecia in special in perioadele reci, in timpul functionarii caloriferelor. Pentru a avea randament acestea nu trebuie sa fie obturate. Drept urmare, fie ca vei alege sa decorezi fereastra cu o perdea, fie ca vei opta pentru perdea si draperii sau doar pentru draperii, vei fi nevoita sa le tragi in lateralele ferestrei, pentru a-i permite aerului cald sa circule. Daca vei merge pe varianta propusa de mine, vei avea ferstrele acoperite oricum de rolete iar draperiile vor putea fi deschise.

Doar draperii „vesele” = adica in culori asortate cu interiorul, dar sa aiba si putin galben/portocaliu (pt zilele in care nu este soare !!!!) – sunt arhi-suficiente !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *