Categorii
Proiecte de case inedite

Frumoasa si confortabila, casa amenajata in container de 30 mp

Chiar daca nu te vezi locuind intr-o casa atat de mica, proiectul ilustrat in imaginile din subsolul articolului de astazi iti poate servi drept sursa de inspiratie in alegerea tehnologiei de constructie a casei visurilor tale sau cel putin a refugiului de vacanta ideal. Caci ideea de a folosi drept materie prima unul sau mai multe containere maritime pentru constructia unui camin poate fi cel putin interesanta.


Nova Cottage este denumirea pe care o poarta casuta de doar 30 metri patrati amenajata intr-un container maritim dezafectat. Fiind amplasata intr-o pitoreasca arie impadurita din Statele Unite, aceasta le aduce proprietarilor venituri constante din inchirierea in scopuri turistice prin intermediul platformei AirBnb. Si desi suprafata din interiorul fostului container maritim este destul de mica pentru a putea fi locuita pe termen lung de o familie, sunt convinsa ca ceea ce vei descoperi in imaginile de mai jos te va cuceri si iti va starni imaginatia si apetitul de a-ti construi o casa similara.

Compartimentare impecabila a spatiului

Imagineaza-ti cat de dificil poate fi sa compartimentezi intr-un mod practic si eficient o incapere in forma unui dreptunghi cu suprafata de nici 30 mp astfel incat sa obtii o zona de zi cu bucatarie integrata, o baie spatioasa si un dormitor. Dificil nu-i asa? Dar daca ti-as spune ca latura lunga a dreptunghiului cu pricina masoara 12 metri lungime si cea scurta doar 2.35 metri? Ei bine, proprietarii Nova Cottage au reusit sa gaseasca solutia ideala de compartimentare a spatiului din interiorul containerului maritim de 40″ si sa obtina un studio open space in care ar putea locui fara probleme nu doar o singura persoana, ci chiar si un cuplu tanar. Cred ca absolut orice tanar ar fi incantat sa aiba o astfel de casa in studentie si chiar si in primii ani de dupa incheierea studiilor universitare.

Daca iti surade ideea, te invit sa citesti: Constructia unei case din containere. Tot ce trebuie sa stii.

Pe scurt, la intrarea in containerul transformat intr-o cocheta casuta te intampina bucataria mobilata si utilata. In extremitatea stanga, amenajata in plan deschis cu zona de gatit si servit masa, se afla aria de relaxare in fata televizorului si un semineu electric decorativ, iar in capatul opus al containerului a fost amenajat un mic dormitor. Pentru a beneficia de intimitate in dormitorul in care au incaput doar un pat si o noptiera, acesta a fost prevazut cu o discreta usa glisanta. Baia – una neasteptat de mare si aerisita – a fost proiectata intre zona de zi si cea de dormit.

Iti recomand sa citesti si: Dezavantajele caselor din containere – bine de stiut!

Spatii exterioare generoase

Si pentru ca micuta casa a fost conceputa si amenajata special pentru a fi inchiriata in scopuri turistice, iar vizitatorii prefera sa-si petreaca cea mai mare parte a timpului liber afara, proprietarii au alocat o atentie speciala amenajarii spatiilor exterioare, amplasand cate o terasa acoperita in dreptul fiecareia dintre cele doua laturi lungi ale casei. Terasa din partea frontala a casei este ingusta, cat o prispa, fiind dotata cu doua fotolii balansoar. In schimb terasa din spate este destul de generoasa, avand o zona de canapele, un leagan suspendat, o cada jaccuzzi, tot acolo aflandu-se si gratarul pus la dispozitia musafirilor.

O alta idee similara gasesti aici: 3 containere maritime transformate intr-o casa de inchiriat la munte.

Ideea de a folosi la constructia casei containere maritime dezafectate nu mai este de mult una noua, aceste structuri metalice fiind o solutie practica de ridicare a unui imobil intr-un interval scurt de timp. Dar e important sa subliniem ca pentru a putea locui confortabil intr-un fost container metalic atat iarna, cat si vara este esential sa il izolam corespunzator, fapt ce implica niste costuri considerabile.

Te invit sa citesti si: Cum poti construi o casa din doua containere maritime.

Sursa foto: AirBNB

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *