Categorii
Intrebari de la cititori

Lungime perdea fereastra casa scarii?

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti cum sa aleg lungimea perdelei pentru fereastra din imaginea 1. In imaginea 1 este poza de pe casa scarii, aceasta continuindu-se cu o terasa inchisa, iar cele doua incaperi sunt delimitate de usa.


La terasa doresc sa pun perdea lunga pana in podea, insa nu stiu cum sa aleg lungimea perdelei de pe casa scarii. Practic este sa pun perdea scurta, insa doresc sa aflu parerea dumneavoastra. Va multumesc.

Intrebare de la Elena, pe adresa redactiei: Lungime perdea fereastra casa scarii?

4 răspunsuri la “Lungime perdea fereastra casa scarii?”

Buna, Elena!

Ai dreptate, practic si simplu este sa pui o perdea scurta sau perdele individuale pentru fiecare ochi de geam de la ferestrele de pe casa scarii. Ma refer aici la perdelele cu galeria fixata pe tamplarie.

Dar poti incerca si varianta unei perdele lungi, pana la cel mai jos nivel al peretelui, caz in care perdeaua ar trebui prinsa in laterala ferestrelor. In acest caz perdeaua va forma o bucla pe zona ferestrelor din partea superioara a scarii, acoperind aproape in intregime fereastra din partea opusa (de langa usa de intrare in casa).

Ceva mai spectaculos poate fi urmatorul aranjament, pe care il consider insa potrivit in cazul rau:
https://www.casadex.ro/wp-content/uploads/13-model-aranjament-3-modele-de-perdele-organza.jpg

Doar o intrebare / parere PRACTICA : Trebuie sa va ganditi DOAR cum veti monta, apoi scoate perdeaua atunci cand veti dori sa o spalati !!!! – nu neaparat trebuie sa tineti seama de „moda”, sa vedeti si partea practica (implicit frumoasa) a spatiului pe care vreti sa-l creati! Spor !

Ai perfecta dreptate, Andreea, ai subliniat un aspect important. Cred insa ca daca se va merge pentru varianta unei perdele lungi, aceasta va putea fi montata pe galerie din partea superioara a scarilor. Atfel, inaltimea va impune utilizarea unei scari pentru manevrarea perdelor de la ochiurile ferestrelor.

„Lungime perdea fereastra casa scarii?”
Buna Andreea! Buna Victoria! Va multumesc pentru raspuns. Montarea/ demontarea perdelelor de pe sina, atunci cand le spal, nu este greu pentru mine. Mai important este aspectul incaperii. Cand am spus „practic”, m-am gandit la faptul ca usa de la intrare fiind foarte aproape de fereastra (in imaginea postata de dumneavoastra nu se vede acest lucru, eu am trimis 2 imagini), va creea un curent prin deschiderea sa si va misca tot timpul perdeaua. Totodata daca este scurta este mai usor de spalat si de calcat, dar inca odata spun ca mai important este aspectul incaperii. Intrebarea mea este daca pot sa pun perdea lunga pe terasa si scurta pe casa scarii?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *