Categorii
Intrebari de la cititori

Mucegai pe pereti de cand am pus termopan si centrala

Buna ziua! Pana in urma cu cativa ani nu aveam deloc probleme cu mucegaiul din locuinta, dar, de cand am instalat centrala termica si, totodata, ferestre termopan, a inceput calvarul!


Mucegaiul s-a raspandit in toate colturile apartamentului, din podea pana in tavan. La recomandarea unor specialisti din domeniul constructiilor, am folosit periodic diverse solutii impotriva mucegaiului de pe pereti, tavan, parchet (fie Savo, fie o combinatie de clor, otet etc.), inclusiv amorsa antimucegai cand am zugravit. Dar efectele au fost doar de moment, pentru ca mucegaiul a reaparut in aceleasi locuri dupa doar cateva zile (maxim doua saptamani).

Precizez ca locuinta se afla intr-un imobil construit in urma cu 50 de ani, la etajul 1, iar deasupra este podul (nu exista placa de beton si nicio alta sursa de izolare termica). Ferestrele termopan nu au niciun orificiu special prin care sa circule aerul.

Copiii sunt inca mici si nu putem tine foarte mult timp deschise ferestrele in sezonul rece, care se cam apropie. V-as fi recunoscator daca mi-ati putea oferi o solutie eficienta si rapida impotriva combaterii mucegaiului din locuinta! Va multumesc frumos!

Intrebare de la Lucian, pe adresa redactiei: Mucegai pe pereti de cand am pus termopan si centrala.

2 răspunsuri la “Mucegai pe pereti de cand am pus termopan si centrala”

Pentru a elimina problema Dvs. trebuie sa eliminati CAUZELE aparitiei si dezvoltarii mucegaiului in casa.
Izolati pe exterior toti peretii cu vata bazaltica de 120 mm si glafurile cu vata bazaltica de 50 mm. Termoizolati planseul de lemn (tavanul) cu saltele de vata minerala obisnuita de 100 mm aplicate in pod.
Prevedeti o mica fanta de aerisire cu palete reglabile (150 x 150 mm) la una dintre ferestrele cu geam termopan, recomandat la cea de la bucatarie.
Atita vreme cit punctul de roua se va forma mereu in interiorul peretilor exteriori ai casei Dvs. nimic, nici-o solutie nu va da rezultate.
Este importanta si zona climatica in care se afla locuinta insa termoizolatia cu vata bazaltica de 120 mm acopera cam toate situatiile cu exceptia zonelor muntoase inalte.
inginer constructor AUTORIZAT RTE (Responsabil Tehnic Executie) si DIRIGINTE SANTIER

Sorin C sorin0041960@yahoo.com

pe langa vata de pe planseul dinspre pod ar fi bine si izolat cu polistiren extrudat tavanul? ar impiedica incalzirea travanului dinspre incaperi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *