Categorii
Intrebari de la cititori

Terasa etaj 11, sustine greutate acoperis, termopan, deck pe podea?

Buna ziua. Detin un imobil situat la etajul 11/11 al unui bloc construit in anii ’70 in Bucuresti. Imobilul are o terasa generoasa de ~25 mp astfel: 10 m lungime in 2 sectiuni. Una de 5 m lungime cu o latime de ~2.20 m relativ fata de perete si inca o sectiune de 5 m lungime cu ~3.10 m latime (relevant sau nu, cele 2 sectiuni sunt trecute in cadastru ca balcon (cea de 2 m latime) si ca terasa (cea de 3 m latime), desi in realitate nu au fost compartimentate (nici in schita cadastrului) – este practic o terasa neintrerupta pe toata suprafata).


Doresc sa inchid toata suprafata in termopan – 10 m liniari, geamuri cu inaltimea de 1.5 m in conditii ideale, evident trebuie construit de asemenea un acoperis, deck pe podea si ceva mobilier… de terasa evident.

Intrebarea mea este: poate sustine planseul terasei toata dorinta mea? Nu cunosc grosimea placii de beton, dar momentan finisajul este din placi de mozaic, care banuiesc ca sunt asezate pe o sapa. Mentionez ca as dori sa scot totusi mozaicul, inclusiv sapa pana la placa, peste care sa pun mai intai izolatie, apoi deck-ul. Orice idee pe topic este apreciata. Multumesc anticipat.

Intrebare de la Alex, pe adresa redactiei: Terasa etaj 11, sustine greutate acoperis, termopan, deck pe podea?

5 răspunsuri la “Terasa etaj 11, sustine greutate acoperis, termopan, deck pe podea?”

Fara o Expertiza Tehnica efectuata de catre un Expert Tehnic atestat de catre ISC ,apoi Proiect DTAC si Autorizatie de Construire nu puteti sa construiti in legalitate nimic peste terasa blocului Dvs.
inginer constructor AUTORIZAT RTE(Resp.tehnic Executie)
Sorin C. sorin30041960@yahoo.com

Buna ziua, doresc sa pornesc acest proiect in deplina legalitate, avand in vedere costurile implicate; cum sunt constient ca simpla manopera poate fi un minim de 3000€, nu vreau sa fiu surprins de autoritati cu o posibila amenda, cererea de a demola, un balcon cu deschidere catre vecinul de la etajul inferior, etc; intrebarea mea era pur informativa, sa stiu daca imi pot pune macar problema unei viitoare constructii.

Ochiometric, sa zic asa, din descrierea postului, este fezabil un asemenea proiect ?

Teoretic, da. Depinde 100% de cit de bine este întocmită Expertiza Tehnică, Proiectul DTAC pentru obținerea Autorizației de Construire și nu în ultimul rănd, obținerea Acordului scris și legalizat al Asociației de Proprietari!
inginer constructor AUTORIZAT RTE ( Responsabil Tehnic Execuție)
Sorin. C sorin30041960@yahoo.com

Salutare, Alex!

Felicitari pentru idee!
Te incurajez sa faci pasul urmator, adica sa soliciti un certificat de urbanism.
In mod cert ceea ce-ti doresti este fezabil, cel putin dpdv tehnic-costructiv. Pentru ca, indiferent daca planseele peste ultimul etaj au fost turnate la fata locului sau au fost prefabricate, ele au fost armate la fel ca cele de la etajele curente. Adica, pot suporta aceleasi solicitari.

M-as bucura sa aflu ca ti-ai putut indeplini dorinta.
Iar daca mai ai nelemuriri/intrebari, oricand cu placere, la tel. 0722 265 668.

PS
Nu mai fac executie, nici nu mai activez in domeniu, dar imi place sa ajut si mai ales ,,sa fac pe desteptul”, aproape, de fiecare data cand am ocazia!

Multumesc Sorin si multumesc Gheorghe Ganea pentru informatii si mai mult de atat, pentru boost’ul moral, apreciez nespus. Multumesc si pentru datele dvs de contact, voi apela cu incredere la nevoie, dupa ce pornesc demersurile. Sunt in continuare deschis ideilor pe tema, unor alte viziuni, perspective

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *