Categorii
Amenajari si decoratiuni interioare

Idei minunate pentru amenajarea unui hol mic

Desi nu este un subiect discutat la fel de des ca cel de amenajare a unei bucatarii, a unei bai sau a unui living, amenajarea holului este o provocare pentru multa lume, mai ales atunci cand este unul mic sau este unul integrat in camera de zi, cum se intampla adesea in casele si apartamentele noi si moderne.


Ideea este simpla: oricat de mic sau mare ar fi holul de la intrarea in locuinta, trebuie sa fie dotat cu spatii de depozitare a hainelor si incaltarilor de exterior fara sa para aglomerat sau incarcat. Si daca intr-un antreu spatios putem gasi loc chiar si pentru un dulap mare si pentru cateva pantofare, un hol mic este cu siguranta mult mai greu de amenajat si de configurat. Cum procedezi in aceasta situatie? Iata cateva idei de luat in calcul.

Strictul necesar

Pentru a nu micsora si mai mult un hol care este deja destul de mic, renunta la ideea de a-l dota cu dulapuri si rezuma-te la un mobilier sumar si compact. Acesta poate fi compus dintr-un simplu cuier montat pe perete, langa usa de intrare in casa si o bancuta cu lada de depozitare, o etajera-pantofar sau un pantofar asezat sub cuier. Aceste elemente iti vor oferi un loc in care sa depozitezi hainele si incaltarile de exterior in momentul reintoarcerii acasa, dar – ce-i drept – nu iti vor oferi suficient spatiu pentru depozitarea tuturor hainelor si incaltarilor de exterior pe care le detii.

Te invit sa citesti si: Banci cu depozitare pentru holuri. Imagini si preturi.

Acest lucru presupune sa te asiguri ca grosul hainelor, incaltarilor si accesoriilor de exterior vor avea un alt spatiu de depozitare dedicat, proiectat intr-o alta incapere a locuintei tale. Asa ca daca vrei sa-ti pastrezi micul hol de la intrarea in casa cat mai degajat si mai ordonat, asigura-te ca dulapul din dormitor, de pilda, va avea un modul sau un corp alocat integral hainelor si incaltarilor de strada. Desi poate parea complicat, realitatea este ca nimeni nu poarta doua geci sau doua perechi de pantofi sau cizme simultan, iar un cuier si un pantofar ar trebui sa fie suficiente pentru depozitarea unui singur rand de articole vestimentare ale membrilor familiei tale.

Te invit sa citesti si: Incaltamintea – solutii de depozitare, organizare si pastrare.

Organizare frumoasa – accente decorative pentru hol

Ordinea este importanta, insa nu este singurul aspect pe care trebuie sa-l ai in vedere atunci cand iti amenajezi micul hol de la intrarea in casa. Vei descoperi in imaginile de mai jos ca un antreu, fie el si mic, poate fi frumos gratie micilor accente decorative utilizate in amenajarea lui. Din categoria accesoriilor si decoratiunilor potrivite pentru infrumusetarea acestui spatiu voi aminti pernutele decorative, care pot fi utilizate pentru accesorizarea unei bancute, cosurile impletite – ideale pentru organizarea si depozitarea maruntisurilor (manusi, chei, caciuli, articole ingrijire incaltaminte etc) si care pot fi asezate pe o etajera frumoasa, oglinzile, tablourile si fotografiile inramate, suporturile pentru umbrele etc.

Vezi si: 5 trucuri pentru amenajarea hourilor mici si inguste.

Iar daca zona de hol face parte din camera de zi si beneficiaza si de lumina naturala, poti aduce in decor si un ghiveci cu o planta de interior. Ghiveciul poate fi asezat pe pantofar, pe o consola ingusta, pe o polita fixata pe perete sau chiar pe jos, intr-un colt al holului sau intr-o zona unde se poate bucura de suficienta lumina fara sa intervina in fluenta traficului.

Citeste si: 5 idei decorative pentru amenajarea unui hol mic.

Sursa foto: Pinterest

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *