Cea mai mare comunitate home & deco din Romania: Constructii - Amenajari
Adauga o intrebare
Ultimele intrebari
Firma sau specialist? Cauta lucrari aiciCategorii
Intrebari de la cititori

Sapa nivelare (50 kg / mp) incarca plafonul la etaj 1 intr-un bloc cu 4 etaje?

Buna ziua. Daca doresc sa pun o sapa pentru nivelare de 2-3 cm (50-60 kg/m2) ar trebui sa-mi fac griji pentru incarcarea plafonului? E la un bloc cu 4 etaje, la etaj 1, an contructie undeva intre 1965-1970. De asemenea am vana originala de fonta in baie (sta pe 4 picioare) care, plina cu apa plus o persoana, pare a fi destul de grea. Cam care ar fi incarcarea admisa a plafonului intr-un asemea bloc? Multumesc.


Intrebare de la Alex, pe adresa redactiei: Sapa nivelare (50 kg / mp) incarca plafonul la etaj 1 intr-un bloc cu 4 etaje?

Un răspuns la “Sapa nivelare (50 kg / mp) incarca plafonul la etaj 1 intr-un bloc cu 4 etaje?”

Buna ziua.
Avind in vedere anul constructiei si implicit al proiectarii structurii, trebuie sa stiti ca pina in anul 1981 cind a intrat in vigoare Normativul P100 (Proiectarea Seismica a cladirilor), calculul, dimensionarea si verificarea elementelor structurale de rezistenta se facea luand in calcul:
– greutatea proprie/mp a elementului structurii
– incarcarea utila/mp
– coeficientii de siguranta (seismici, gravitationali, erorile de executie)
Ca atare, in cazul Dvs., pentru verificarea la SLU (Starea Limita Ultima) arata ca sistemul constructiv, planseu, grinzi planseu, stilpi (zidarie portanta) suporta fara probleme structurale o incarcare utila efectiva de 380-400 DaN/mp(380-400 kg/mp). Deci, nu este cazul sa va faceti probleme.
Pentru baie, incluzind cada, apa si persoana din cada, de asemenea nu sunt probleme intrucit incarcarea totala (apa + cada + persoana) se distribuie uniform pe intreaga suprafata a planseului baii Dvs care, suporta, ca si incarcare utila, peste 1200-1600 DaN(kg).

inginer constructor
Sorin C.
AUTORIZAT RTE(Responsabil Tehnic Executie) si DIRIGINTE SANTIER
sorin30041960@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *